20 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
ANASAYFA Gündem Sürücülerin Dikkatine: A-B-C-D-E Sınıfı Ehliyet Sahiplerine Önemli Uyarı!

Sürücülerin Dikkatine: A-B-C-D-E Sınıfı Ehliyet Sahiplerine Önemli Uyarı!

Her yıl artan sürücü sayısıyla birlikte Türkiye'de ehliyet kullanımına yönelik yeni düzenlemeler geliyor. Farklı ehliyet sınıflarında yaş değişikliklerine ilişkin detaylar haberimizde yer alıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sürücülerin Dikkatine: A-B-C-D-E Sınıfı Ehliyet Sahiplerine Önemli Uyarı!

Yeni Düzenlemeyle B Sınıfı Ehliyet Sahiplerine Motosiklet Kullanımı Kolaylığı

Meclis tarafından onaylanan son düzenleme ile B sınıfı ehliyet sahiplerinin artık sınavsız olarak 125 cc'ye kadar motosiklet kullanabilmesi mümkün hale geldi ve bu kararın detayları hala netlik kazanmaya devam ediyor.

Ehliyet Sınıflarında Yaş Şartlarındaki Değişiklikler

Geçmiş yıllarda yapılan düzenlemelerle birlikte, ehliyet sınıflarına ilişkin yaş şartlarında önemli değişikliklere gidildi. Örneğin, D sınıfı ehliyet için gereken minimum yaş şartı 26 iken, bu yaş sınırı 24'e çekildi. Aynı şekilde, M, A1 ve B1 sınıfı ehliyet almak isteyenler için yaş sınırı 16'ya indirildi.

A Sınıfı Ehliyetlerde Minimum Yaş Sınırı Belirlendi

Ağır motosiklet kullanmak isteyenler için A sınıfı ehliyetlerde minimum yaş sınırı 20 olarak belirlendi, bu da ehliyet almak isteyen adaylar için önemli bir kriter haline geldi.

YENİ DÜZENLEME İLE EHLİYETLERİN KAPSAMI GENİŞLEYECEK Milyonlarca sürücüyü sevindiren bu flaş kararla birlikte, B sınıfı ehliyet sahiplerine daha geniş bir araç yelpazesi sunulmuş ve ulaşımda çeşitliliğin artması amaçlanmıştı.İddialara göre, düzenlemede kapsamı genişletmeye hazırlanan yetkililer, B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 cc'lik taşıtları kullanarak şehir içi ulaşımlarını daha pratik ve ekonomik bir şekilde gidermelerinin ardından ek maddeleri kabul etmeye hazırlanıyor.

B sınıfı ehliyete sahip sürücülerin herhangi bir sürücü kursundan “motosikletler için uygulama direksiyon eğitimi alması” şartının yeterli görüldüğü yeni düzenlemenin ardından, A2 sınıfı motorların da ilerleyen tarihlerde bu düzenlemenin kapsamına dahil edileceği iddia edilmekte.

A2 Ehliyeti ve Tanımı

A2 ehliyetler, 125 CC'nin üzerindeki ve teknik olarak 35 kW güce kadar olan motosikletleri kapsayan, güç/ağırlık oranıyla sınırlı bir ehliyet türüdür.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beklenmedik fiyat etiketiyle tanıtılan yerli otomobil şaşırtmaya devam ediyor

Beklenmedik fiyat etiketiyle tanıtılan yerli otomobil şaşırtmaya devam ediyor