19 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
Diyarbakır
HAFİF YAĞMUR
30°
ANASAYFA Gündem Narin Güran'ın Ablasının Şüpheli Ölümü İçin Savcılık Harekete Geçti

Narin Güran'ın Ablasının Şüpheli Ölümü İçin Savcılık Harekete Geçti

Diyarbakır’da öldürülen Narin Güran’ın 7 yıl önce hayatını kaybeden engelli ablası Tülin Güran'ın şüpheli ölümüyle ilgili savcılık soruşturma başlattı. Savcılık, ablanın ölüm belgelerini hastaneden talep etti ve olayın aydınlatılması için mezarının açılabileceği belirtildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Narin Güran'ın Ablasının Şüpheli Ölümü İçin Savcılık Harekete Geçti

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cesedi dere yatağında bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma devam ederken, aileyle ilgili dikkat çeken yeni bir detay ortaya çıktı. Narin’in 7 yıl önce hayatını kaybeden engelli ablası Tülin Güran’ın ölümü, merdivenlerden düşme olarak kayıtlara geçerken, otopsi yapılmadığı iddiaları üzerine savcılık soruşturma başlattı.

Savcılık, Tülin Güran'ın ölümüyle ilgili tüm belgeleri Diyarbakır Çocuk Hastanesi’nden talep etti. Gazeteci Emrullah Erdinç, Tülin Güran’ın ölümünün 'merdivenden düştü' denilerek kapatıldığını ve otopsi yapılmadığını iddia ederek, "Bu ölümün şüpheli olup olmadığı belirsiz. Eğer o dönemde konu kapanmasaydı, olası bir katil daha önce fark edilebilirdi" dedi. Erdinç, Tülin Güran’ın mezarının açılması ve DNA incelemesi yapılması gerektiğini de belirtti.

Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili süren soruşturmada gözaltında bulunan aile bireyleri de dahil 24 kişinin gözaltı süresi savcılık tarafından bir gün daha uzatıldı. Savcılık, Narin'in anne ve babasına sorgulamalarında 7 yıl önce ölen abla Tülin Güran’ın şüpheli ölümüyle ilgili sorular da yöneltecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
HÜDA-PAR: "Narin Güran'ın Ailesinin Partimizle Bağlantısı Yok"

HÜDA-PAR: "Narin Güran'ın Ailesinin Partimizle Bağlantısı Yok"