19 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
Diyarbakır
HAFİF YAĞMUR
30°
ANASAYFA Gündem Fahrettin Altun'dan Narin Güran Soruşturmasına İlişkin Açıklama

Fahrettin Altun'dan Narin Güran Soruşturmasına İlişkin Açıklama

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Narin Güran soruşturması ile ilgili medyada manipülatif yayınlar yapıldığını belirterek, medya kuruluşlarını etik yayıncılığa davet etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Fahrettin Altun'dan Narin Güran Soruşturmasına İlişkin Açıklama

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin soruşturma sürerken, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan önemli bir açıklama geldi. Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, adli soruşturmanın gizliliğinin Ceza Muhakemesi Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca devam ettiğini, ancak birçok ulusal medya organının reyting odaklı, manipülatif ve soruşturmaya zarar veren yayınlar yaptığını belirtti.

Altun, bu yayınların Narin Güran’ın hatırasına saygısızlık içerdiğini ve soruşturmanın selametini tehlikeye attığını vurgulayarak, vatandaşlardan da bu yayınlara karşı çok sayıda şikayet geldiğini ifade etti.

"Etik Yayıncılık İlkesine Riayet Bekliyoruz"

Açıklamasında, sağduyulu vatandaşların medya organlarına yönelik tepkilerini dile getiren Altun, tüm yazılı, görsel, işitsel ve dijital medya kuruluşlarına çağrıda bulunarak, "Vatandaşımızın aklıyla adeta alay edilen, uzman olmayan kişiler tarafından yapılan bu yayınlar, Narin kızımızın hatırasına ve soruşturmanın selametine zarar vermektedir. İzleyici, okuyucu ve dinleyici yaşına bakılmaksızın yapılan bu yayınlarla ilgili en yakın takibi yapmakta olduğumuzu kamuoyuna bildiririz. Sorumlu ve etik yayıncılık ilkelerine azami ölçüde riayet etmelerini bekliyoruz." dedi.

Altun’un açıklaması, medyanın bu tür hassas konularda daha dikkatli ve sorumlu bir yayın politikası izlemesi gerektiğine yönelik bir uyarı olarak değerlendirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
U17 Kız Millî Takımımız, Belarus Maçı Hazırlıklarını Tamamladı

U17 Kız Millî Takımımız, Belarus Maçı Hazırlıklarını Tamamladı