20 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
ANASAYFA Gündem Diyarbakır Ziraat Odası Başkanı İskenderoğlu'ndan Tarım Arazileri Kiralama Yönetmeliğine Sert Tepki: "Kan Davalarına Yol Açar"

Diyarbakır Ziraat Odası Başkanı İskenderoğlu'ndan Tarım Arazileri Kiralama Yönetmeliğine Sert Tepki: "Kan Davalarına Yol Açar"

Diyarbakır Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın işlenmeyen tarım arazilerinin kiralanmasına ilişkin yönetmeliğine sert tepki gösterdi. İskenderoğlu, bu uygulamanın Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde kan davalarına yol açabileceği uyarısında bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Diyarbakır Ziraat Odası Başkanı İskenderoğlu'ndan Tarım Arazileri Kiralama Yönetmeliğine Sert Tepki: "Kan Davalarına Yol Açar"

Diyarbakır Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, mülkiyeti kişilere ait olan ve iki yıl boyunca işlenmeyen tarım arazilerinin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımsal amaçla kiralanmasına ilişkin yayımlanan yönetmeliğe sert tepki gösterdi. İskenderoğlu, bu uygulamanın bölge halkı arasında ciddi sorunlara yol açabileceği uyarısında bulundu.

Dün Resmi Gazete'de yayımlanan Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yönetmeliğine göre, üst üste iki yıl süreyle işlenmeyen tarım arazileri, bakanlık tarafından sezonluk olarak kiraya verilecek. Ancak, İskenderoğlu bu yönetmeliği "akıl tutulması" olarak nitelendirerek, uygulamanın yanlış olduğunu savundu.

İskenderoğlu, "Bakanlık bu kararı nasıl aldı bilmiyoruz. İnanılır gibi değil, akıl tutulması gibi bir şey. Bakanlık, bu kararı alırken kime danıştı? Bu, tamamen masa başında alınmış bir karardır. Tarım ve Orman Bakanlığı, başarısızlığını çiftçiye mal etmeye çalışıyor," ifadelerini kullandı.

Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bu kararın kan davalarına yol açabileceğini belirten İskenderoğlu, "Çiftçinin tarlası başkasına kiraya verilirse, bu durum bölgemizde öldürülmelere neden olacak. Bu, bölgemizin sosyolojik gerçeğidir. Köylüler, arazilerin toplulaştırılmasında bile anlaşamazken, bu kararı nasıl kabul edecekler?" diye konuştu.

Son olarak, İskenderoğlu, bakanlığın bu kararı alırken hiçbir sivil toplum örgütüne veya yerel üretici birliklerine danışmadığını vurgulayarak, "Bu uygulama kabul edilemez ve yanlıştır. Bu, tehlikeli bir oyundur ve farklı yerlere gidiyor," şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Diyarbakır’da Kaybolan 8 Yaşındaki Narin Güran İçin 1 Milyon TL Ödül: Sezgin Baran Korkmaz’dan Destek

Diyarbakır’da Kaybolan 8 Yaşındaki Narin Güran İçin 1 Milyon TL Ödül: Sezgin Baran Korkmaz’dan Destek