20 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
ANASAYFA Gündem Diyarbakır Çınar’daki Yangınla İlgili Bilirkişi Raporu Tamamlandı: Elektrik Direği Kaynaklı İz Bulunamadı

Diyarbakır Çınar’daki Yangınla İlgili Bilirkişi Raporu Tamamlandı: Elektrik Direği Kaynaklı İz Bulunamadı

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde 20 Haziran’da başlayan ve 15 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan yangınla ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda, yangının elektrik direğinden kaynaklandığına dair herhangi bir iz bulunmadığı belirtildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Diyarbakır Çınar’daki Yangınla İlgili Bilirkişi Raporu Tamamlandı: Elektrik Direği Kaynaklı İz Bulunamadı

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde 20 Haziran 2024 tarihinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangının ardından, Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında bilirkişi raporu tamamlandı. Yangının çıkış nedenine dair yapılan detaylı incelemelerin sonuçları 14 Ağustos 2024 tarihinde soruşturma dosyasına sunuldu.

Yangının başladığı nokta olarak belirtilen elektrik direği ve telleri üzerinde yapılan incelemelerde, yangına sebebiyet verecek herhangi bir iz ya da emare bulunmadığı rapor edildi. Bilirkişi incelemeleri sonucunda, yangının elektrik tellerinden kaynaklanmadığına dair önemli bulgulara ulaşıldı.

Raporda, elektrik direğinin yangının başladığı iddia edilen Köksalan Mahallesi’ndeki nokta ile arasında 7-8 metrelik bir mesafe olduğu ve direğin çevresinde yanma izi tespit edilmediği belirtildi. Elektrik sistemleri üzerinde yapılan incelemelerde ise, direğin izolatörleri ve konsolunun yangın sonrası değiştirilmediği, herhangi bir ark izine rastlanmadığı belirtildi. Ayrıca, raporda direk üzerindeki kabloların sağlam olduğu ve telin ısınarak kopmadığı ifade edildi.

Raporda, yangının çıktığı iddia edilen direğin üç yönlü bağlantısı olduğu ve iki yönde enerjinin bulunmadığı tespit edildi. Ayrıca, yangın anında direğe bağlı iletken telin enerjisiz olduğu ve bu nedenle yangın çıkarmasının mümkün olmadığı belirtildi.

Raporda, bölgeye elektrik tedariki sağlayan şirketin delil karartma amacıyla direk üzerinde herhangi bir değişiklik yapmadığı ve bu durumun çekilen fotoğraflarla belgelendiği ifade edildi.

Yangının çıkış nedenine dair soruşturma, elde edilen bulgular doğrultusunda devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Uraloğlu: "Kooperatif Akıllı Ulaşım Sistemleriyle Ulaşım Ağlarını Daha Güvenli ve Verimli Hale Getiriyoruz"

Bakan Uraloğlu: "Kooperatif Akıllı Ulaşım Sistemleriyle Ulaşım Ağlarını Daha Güvenli ve Verimli Hale Getiriyoruz"