19 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
Diyarbakır
HAFİF YAĞMUR
30°
ANASAYFA Gündem CHP Kadın Kolları Genel Başkanı: "Narin'e Bunu Yapanlar En Ağır Şekilde Cezalandırılmalı"

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı: "Narin'e Bunu Yapanlar En Ağır Şekilde Cezalandırılmalı"

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüne ilişkin yapılan görüşmelerde, suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ettiklerini belirtti. Kaya, olayın takipçisi olacaklarını ve bu tür acıların bir daha yaşanmaması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı: "Narin'e Bunu Yapanlar En Ağır Şekilde Cezalandırılmalı"

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın vahşice öldürülmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kaya, partisinin Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver ve Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile birlikte Diyarbakır Barosu'nu ziyaret ederek, Baro Başkanı Nahit Eren ile görüştü.

Kaya, yaptığı açıklamada, Narin Güran'ın acısını paylaşmak için Diyarbakır’da olduklarını belirtti. Narin’in küçük bedeninin çuval içinde bulunduğunu hatırlatan Kaya, "Narin'imizi küçük bir çuvalın içine sığdırdılar ama 85 milyonun vicdanını o çuvala sığdıramayacaklar. Bu ülkede öldürülen her çocuk, kadın, insanlık onurumuzu yitirmemize sebep oluyor. Narin'e bunu yapanların adaletin önünde bir an evvel bulunması ve en ağır şekilde cezalandırılması için takipte olacağız. Bir başka Narin daha böyle bir sonu yaşamasın" dedi.

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Narin Güran'ın ölümüyle ilgili soruşturmanın sürdüğünü ve gizlilik kararına uyarak açıklamalar yapmaya devam ettiklerini belirtti. Eren, "Narin artık aramızda yok ama toplumun vicdanında büyük bir yara var. Narin'in ölümüne sebep olan, doğrudan veya dolaylı olarak ilgisi olan herkesin yargı makamları önünde hak ettikleri cezayı almaları için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP heyeti, Diyarbakır'da Narin Güran'ın Tavşantepe Mahallesi Mezarlığı'ndaki kabrini de ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklama yapan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Bu canice yapılan cinayeti bir kez daha mezarı başından lanetliyoruz. Narin'in şahsında tüm topluma karşı işlenmiş en ağır suçlardan birisidir. Bu eylemin sorumlularının ortaya çıkması için üzerimize ne düşüyorsa yapacağız" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Diyarbakır'da Katledilen 8 Yaşındaki Narin Güran'ın Mezarı Ziyaretçi Akınına Uğruyor

Diyarbakır'da Katledilen 8 Yaşındaki Narin Güran'ın Mezarı Ziyaretçi Akınına Uğruyor