19 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
Diyarbakır
HAFİF YAĞMUR
30°
ANASAYFA Gündem Diyarbakır'da Katledilen 8 Yaşındaki Narin Güran'ın Mezarı Ziyaretçi Akınına Uğruyor

Diyarbakır'da Katledilen 8 Yaşındaki Narin Güran'ın Mezarı Ziyaretçi Akınına Uğruyor

8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeninin bulunmasının ardından, Tavşantepe Mahallesi Mezarlığı'ndaki kabrine ziyaretler sürüyor. Diyarbakır ve çevre illerden gelen ziyaretçiler, mezara çiçek ve resimler bırakıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Diyarbakır'da Katledilen 8 Yaşındaki Narin Güran'ın Mezarı Ziyaretçi Akınına Uğruyor

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma devam ediyor. Narin’in Tavşantepe Mahallesi Mezarlığı'ndaki kabrine, kent merkezinin yanı sıra çevre il ve ilçelerden de ziyaretler sürüyor.

Vatandaşlar, küçük kızın mezarına çiçek ve çelenk bırakırken, bazı çocukların da çizdikleri resimleri mezara bıraktığı gözlendi. Duygusal anlar yaşayan ziyaretçilerin, Narin’in mezarı başında gözyaşı döktüğü görüldü.

Ziyaret için kent merkezinden gelen Sultan Kaçan, "Narin’in sağ bulunması için çok dua ettik, cansız bedeninin bulunduğu haberi bizi derinden üzdü" dedi. Diyarbakır’ın Çınar ilçesinden gelen Ramazan Aslan ise "Kızıma çok benziyordu. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Allah sabır versin milletimize" ifadelerini kullandı.

21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran için başlatılan arama çalışmaları sonrası, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Tavşantepe Mahallesi Muhtarı ve Narin’in amcası Salim Güran, 2 Eylül’de tutuklanmıştı. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Narin Güran'ın kıyafetleriyle çuval içinde, üzeri taşlarla örtülmüş şekilde Eğertutmaz Deresi kenarında bulunduğunu açıklamıştı.

Olayla ilgili gözaltına alınan Narin'in ailesi ve yakınlarının da aralarında bulunduğu 24 şüpheliden biri olan Nevzat B., jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Diyarbakır Kitap Fuarı 30 Kasım’da Kapılarını Açıyor

Diyarbakır Kitap Fuarı 30 Kasım’da Kapılarını Açıyor