20 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
ANASAYFA Gündem Bingöl'de 7.5 Büyüklüğünde Deprem Senaryosuyla Tatbikat: Diyarbakır ve Elazığ da Etkilendi

Bingöl'de 7.5 Büyüklüğünde Deprem Senaryosuyla Tatbikat: Diyarbakır ve Elazığ da Etkilendi

Bingöl Karlıova’da 7.5 büyüklüğündeki deprem senaryosuyla tatbikat yapıldı. Diyarbakır ve Elazığ’da da devam eden tatbikatta, koordinasyon toplantıları gerçekleştirildi ve etkilenen bölgelere müdahaleler yapıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Bingöl'de 7.5 Büyüklüğünde Deprem Senaryosuyla Tatbikat: Diyarbakır ve Elazığ da Etkilendi

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde gerçekleştirilen 7.5 büyüklüğündeki deprem senaryosuyla yapılan tatbikat, Elazığ ve Diyarbakır'da da devam etti. Elazığ'da düzenlenen koordinasyon toplantısında, senaryo gereği depremden etkilenen bölgelere gerekli müdahaleler yapıldı. Toplantıya Vali Numan Hatipoğlu, 8. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tamer Atay, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Üyeleri katıldı. Vali Hatipoğlu, depremin etkileri ve yürütülen çalışmalar hakkında ilçe kaymakamlarından detaylı bilgi aldı.

Diyarbakır'da Deprem Tatbikatı

Diyarbakır'da İl Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı tarafından valilik ve kaymakamlıkların koordinesinde İl ve İlçe Afet Yönetim Merkezleri kuruldu. Tatbikatta, Diyarbakır'da depremden etkilenen Dicle, Hani ve Lice ilçelerinde toplam 5 binanın tamamen göçtüğü bilgisi koordinasyon merkezine ulaştı. Toplantıya Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Vali Yardımcısı Fatih Ayaz, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım ile Afet grubu üst düzey temsilcileri katıldı. Toplantıya başkanlık eden Vali Zorluoğlu, "Kurul üyelerimiz belirlenen süre içerisinde merkezimize geldiler, kendilerine teşekkür ediyoruz. Kaymakamlarımız vasıtasıyla Dicle, Hani ve Lice ilçelerimizde afet yönetim merkezleri kuruldu. Depremin ardından Diyarbakır Merkez'den ilçelere personel ve araç görevlendirilmesi yapıldı. Bu kapsamda Dicle ilçesine 53 personel ve 9 araç, Hani ilçesine 91 personel ve 17 araç, Lice ilçesine ise 32 personel ve 7 araç görevlendirildi" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Diyarbakır'da Kaybolan Narin Güran'ın Abisi Serbest Bırakıldı, Yayın Yasağı Getirildi

Diyarbakır'da Kaybolan Narin Güran'ın Abisi Serbest Bırakıldı, Yayın Yasağı Getirildi