20 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
ANASAYFA Gündem Basın Özgürlüğüne Darbe Gibi Karar: Sadece TRT ve Anadolu Ajansı Çalışanları Basın Kartı Alabilecek

Basın Özgürlüğüne Darbe Gibi Karar: Sadece TRT ve Anadolu Ajansı Çalışanları Basın Kartı Alabilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan değişiklikle, Anadolu Ajansı ve TRT'de haber alanında çalışmayanlara basın kartı verilmeyecek. Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Basın Özgürlüğüne Darbe Gibi Karar: Sadece TRT ve Anadolu Ajansı Çalışanları Basın Kartı Alabilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzalı Yönetmelikle Basın Kartı Şartları Değişti

Türkiye'de basın özgürlüğü ve gazetecilik faaliyetleri adına önemli bir adım atıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yürürlüğe giren yeni yönetmelikle basın kartı alım şartları ve kriterleri değiştirildi. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle birlikte, Anadolu Ajansı ve Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu'nda (TRT) haber alanında çalışmayanlara basın kartı verilmeme kararı alındı.

Yeni Düzenleme Ne Getiriyor?

Yayımlanan yönetmelikle birlikte artık Anadolu Ajansı ve TRT'de haber alanında çalışmayan kişilere basın kartı verilmeyecek. Bu kararın amacı, basın kartlarının sadece gerçek anlamda gazetecilik mesleğini icra eden kişilere verilmesini sağlamaktır. Böylelikle basın kartlarının liyakate dayalı olarak verilmesi ve mesleğin itibarının korunması hedeflenmektedir.

Özellikle son yıllarda basın özgürlüğü konusunda yaşanan tartışmalar ve basın kartlarının yanlış kişilere verildiği yönündeki eleştiriler, yeni düzenleme ile cevap bulmuş oldu. Basın kartlarının sadece habercilik yapan kişilere verilmesi, mesleğin saygınlığını artıracak ve sektördeki kaliteyi yükseltecektir.

Basın Kartı Nedir ve Ne İşe Yarar?

Basın kartı, gazetecilere tanınan bir kimlik kartıdır. Bu kart sayesinde gazeteciler, görevlerini yaparken kimliklerini ve mesleklerini belgeleyebilirler. Basın kartı aynı zamanda çeşitli yerlerde indirimlerden faydalanma imkanı da sunar. Basın mensupları, bu kart sayesinde işlerini daha kolay bir şekilde yürütebilir ve mesleklerini daha etkin bir şekilde icra edebilirler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Diyarbakır'da baraj kapakları açıldı! 4 kişi mahsur kaldı

Diyarbakır'da baraj kapakları açıldı! 4 kişi mahsur kaldı