19 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
Diyarbakır
HAFİF YAĞMUR
30°
ANASAYFA Gündem Adalet Bakanı Tunç'tan Narin Güran Cinayeti Açıklaması: "Gizliliğe Zarar Verecek Dezenformasyona Dikkat Edilmeli"

Adalet Bakanı Tunç'tan Narin Güran Cinayeti Açıklaması: "Gizliliğe Zarar Verecek Dezenformasyona Dikkat Edilmeli"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'da Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada, basın ve sosyal medyada soruşturmanın gizliliğine zarar verebilecek dezenformasyon içeriklerine dikkat çekti. Tunç, soruşturmanın etkin bir şekilde devam ettiğini belirterek, herkesin hassas davranması gerektiğini vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Adalet Bakanı Tunç'tan Narin Güran Cinayeti Açıklaması: "Gizliliğe Zarar Verecek Dezenformasyona Dikkat Edilmeli"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada basın ve sosyal medya platformlarında yer alan bazı dezenformasyon içeriklerine dikkat çekti. Bakan Tunç, soruşturmanın etkin bir şekilde sürdürüldüğünü belirterek, kamuoyunun soruşturmanın gizliliğine zarar vermemesi için hassasiyet göstermesi gerektiğini vurguladı.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Narin Güran cinayetiyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın çok yönlü ve titiz bir soruşturma yürüttüğünü belirten Bakan Tunç, "Soruşturma kapsamında gözaltında bulunan şüphelilerin ifade alma işlemleri sürmektedir. Narin kızımızın ölümüne sebep olan ya da olanların bulunması için elde edilen tüm delil ve bulgular, büyük bir dikkat ve hassasiyetle değerlendirilmektedir" ifadelerini kullandı.

Bakan Tunç, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 157'nci maddesi uyarınca soruşturma evresindeki işlemlerin gizli olduğunu hatırlatarak, "Kamuoyunun haber alma hakkı kapsamında soruşturma süreciyle ilgili bilgiler, CMK'nın 157'nci maddesi de dikkate alınarak resmi makamlarımızca açık ve şeffaf biçimde paylaşılmaya devam edilecektir. Bazı basın yayın organları ve sosyal medya platformlarında soruşturmanın gizliliğine zarar verecek dezenformasyon içeren ifadelere yer verildiği görülmektedir. Soruşturmanın etkin bir şekilde yürütülmesi ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılması bakımından herkesin hassas davranması gerekmektedir" dedi.

Bakan Tunç, "Narin evladımızı canice katledenler, adalet önüne çıkarılacak ve hesap vermeleri sağlanacaktır" diyerek, cinayetin faillerinin adalet önünde hesap vereceğinin altını çizdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Diyarbakır'da Küçük Narin'in Cesedini Saklayan Kişi İtirafçı Oldu: "200 Bin Lira Teklif Edildi"

Diyarbakır'da Küçük Narin'in Cesedini Saklayan Kişi İtirafçı Oldu: "200 Bin Lira Teklif Edildi"