20 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
ANASAYFA Ekonomi Kripto Para Düzenlemesi Meclis Gündemine Taşınıyor

Kripto Para Düzenlemesi Meclis Gündemine Taşınıyor

TBMM'nin Kurban Bayramı sonrası ilk gündeminde 'kripto' piyasası düzenlemesi var. Hedef, şeffaflığı artırmak ve yatırımcıları korumak. Kurallara uymayan platformlara ağır yaptırımlar gelecek.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kripto Para Düzenlemesi Meclis Gündemine Taşınıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Kripto Piyasasına Yönelik Yeni Düzenlemeleri Görüşecek

TBMM, Kurban Bayramı sonrasında önemli kanun tekliflerini tartışmaya açacak ve bu teklifler arasında kripto piyasasına yönelik düzenlemeler de bulunuyor.

Kripto piyasasına düzenleme getiren yasa teklifi, SPK'ya geniş yetkiler verilmesini öngörüyor ve hizmet sağlayıcılar için sermaye şartı getirilmesini amaçlıyor.

Yatırımcıların korunması ve hizmet veren firmalara yaptırımların uygulanması hedeflenirken, kripto para kullanıcıları ile kurulacak ilişkiler ve kimlik tespiti de yasayla düzenlenecek.

SPK'dan izin alınması zorunlu hale gelecek olan hizmet sağlayıcı kuruluşlar ve faaliyetler, kripto varlıkların ihracı, satışı ve dağıtımı için de SPK'ya yetki verilmesi öngörülüyor.

Transfer işlemlerinin kayıt altına alınacağı düzenleme ile sermaye piyasalarında bulunan 12 milyon kişinin bakiyeli hesapları da koruma altına alınmış olacak.

Yasalaşması durumunda belirlenen koşulları sağlayan platformlar yetkilendirilecek ve bankalardan saklama lisansı alınması zorunlu hale gelecek.

Piyasa dolandırıcılığı ve piyasa bozucu eylemler ile bilgi suistimaline yönelik cezaların belirleneceği düzenlemede, piyasa bozucu eylemler için 246 bin lira ile 6 milyon lira arasında idari para cezaları uygulanacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kadın Girişimcileri Desteklemeye Hazırlanıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kadın Girişimcileri Desteklemeye Hazırlanıyor!