20 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
ANASAYFA Ekonomi Emekliler ve Dul-Yetim Maaşı Alanlar İçin Bayram Müjdesi: Ödeme Tarihi Açıklandı!

Emekliler ve Dul-Yetim Maaşı Alanlar İçin Bayram Müjdesi: Ödeme Tarihi Açıklandı!

2024 yılı için emekli ikramiyesi 3000 TL olarak belirlendi. Toplam 16 milyon emekli, bayram ikramiyesi olarak 6000 TL alacak. Dul ve yetimler de hisseleri oranında ödeme alacak. Kurban Bayramı ikramiyesi ise 2024 yılında yatırılacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Emekliler ve Dul-Yetim Maaşı Alanlar İçin Bayram Müjdesi: Ödeme Tarihi Açıklandı!

Milyonlarca emekliye Kurban Bayramı öncesi müjde!

16 milyon emekli, Kurban Bayramı öncesi bekledikleri ikramiyelerini hesaplarında görecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan bayram ikramiyesi duyurusu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 3000 TL bayram ikramiyesi ödeme tarihlerini yakında açıklayacak.

Emekli ikramiyesi ödemeleri hakkında son gelişmeler!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli ikramiyesinin Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatırılacağını ve ödeme takviminin kısa süre içinde duyurulacağını bildirdi. Bu yıl ilk kez 1000 TL olarak uygulanan bayram ikramiyesi, 2024 Ramazan Bayramı öncesi 2000 TL'den yüzde 50 artışla 3000 TL'ye yükseltildi. SGK'dan aylık alan dul-yetimler de dâhil olmak üzere 4A, 4B ve 4C kapsamındaki yaklaşık 16 milyon hak sahibi ikramiyeden faydalanacak. 

2024 Kurban Bayramı ise 16-19 Haziran tarihlerinde kutlanacak. Emekli ikramiyesinin bayram öncesinde 10-14 Haziran tarihleri arasında ödenmesi beklenirken, yetişmesi durumunda ödemelerin 3-7 Haziran tarihleri arasında da yapılabileceği belirtiliyor. Emeklilerin maaşları ne olursa olsun 3000 TL ikramiye alacakken, ölüm maaşı alan dul-yetimler ve iş göremezlik ödeneği alanlar ise hisse oranlarına göre ikramiyeden faydalanacaklar. Hisse oranlarına göre yüzde 75 alanlar 2250 TL, yüzde 50 alanlar 1500 TL, yüzde 25 alanlar ise 750 TL bayram ikramiyesi alacaklar. 

Emeklilerin merakla beklediği konulardan biri de emekli maaşı ödemelerinin erkene alınıp alınmayacağı. Haziran ayı maaş ödeme günleri, bayrama denk geldiği için SSK emeklileri her ayın 17'si ile 26'sı arasında maaşlarını alıyorlar. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ikramiye ödemelerinin yanı sıra emekli maaşı ödemelerini erkene alarak milyonlarca emekliyi rahatlatacak bir çalışma yapmaya hazırlanıyor. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile koordineli yürütülen bu çalışma sonucunda, emeklilere bayram öncesinde hem ikramiye hem de maaşlarının birlikte ödenmesi planlanıyor. En düşük emekli maaşı 10.000 TL olarak belirlenirken, bayram ikramiyesi de 3000 TL olacak. Eğer erken ödeme kararı alınırsa, emeklilere Kurban Bayramı öncesinde en az 13.000 TL ödeme yapılacak. Maaşı 10.000 TL'nin üzerinde olan emekliler ise bu tutara ilave olarak 3000 TL ikramiye alacaklar. 

Bayram sonrasında, emeklileri yeniden bir heyecanlı süreç bekliyor; Temmuz ayının başında 6 aylık enflasyon oranı kesinleşecek ve buna bağlı olarak emekli maaşları yeniden belirlenecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Altın fiyatlarının yükseleceği tarihi İslam Memiş duyurdu! Gram ve çeyrek altında kaçırılmayacak fırsat yaklaşıyor

Altın fiyatlarının yükseleceği tarihi İslam Memiş duyurdu! Gram ve çeyrek altında kaçırılmayacak fırsat yaklaşıyor