20 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
ANASAYFA Ekonomi Bakanın Açıklamasına Göre Kurban Bayramı Öncesi Hesaplarda Değişiklik Olacak

Bakanın Açıklamasına Göre Kurban Bayramı Öncesi Hesaplarda Değişiklik Olacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Evde Bakım Yardımı ödemelerini bayram öncesinde yapacaklarını duyurdu. Bu adım, vatandaşların bayram öncesi maddi açıdan rahatlamasını sağlayacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakanın Açıklamasına Göre Kurban Bayramı Öncesi Hesaplarda Değişiklik Olacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Evde Bakım Yardımı Açıklaması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Evde Bakım Yardımı'nın engelli bireylerin desteklenmesi amacıyla başlatıldığını vurgulayarak, aile birliğinin korunması için bu hizmetin önemine dikkat çekti.

Göktaş, engelli bireylerin aileleriyle birlikte yaşayarak aile bütünlüğünü güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtirken, Evde Bakım Yardımı'nın tam bağımlı yakınların bakımını üstlenen vatandaşlara destek sağlayarak aile yapısını koruduğunu ifade etti.

Bakan Göktaş, engelli bireylerin temel haklarına ulaşmaları için hak temelli politikalar geliştirdiklerini ve toplumun her kesimine ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Evde Bakım Yardımı kapsamında aylık 7 bin 608 TL ödeme yapıldığını belirten Bakan, Kurban Bayramı nedeniyle ödemelerin öne çekilerek 560 bin vatandaşın hesaplarına yatırılacağını duyurdu.

Toplamda 4,2 milyar TL'lik ödemenin gerçekleştirileceğini ifade eden Göktaş, engellilik alanındaki sosyal yardımların şeffaf bir şekilde sürdürülebilmesi için çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Bakan, ödemelerin tüm engelli bireylere ve ailelerine hayırlı olmasını temenni etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Diyarbakır Belediyesi, Su Tasarrufunu Artırmak İçin Yenilikçi Çalışmaları Hayata Geçiriyor

Diyarbakır Belediyesi, Su Tasarrufunu Artırmak İçin Yenilikçi Çalışmaları Hayata Geçiriyor