19 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
Diyarbakır
HAFİF YAĞMUR
30°
ANASAYFA Gündem Yangın Felaketinde Ölenlerin Sayısı 15'e Yükseldi! Olayla İlgili Soruşturma Genişletiliyor

Yangın Felaketinde Ölenlerin Sayısı 15'e Yükseldi! Olayla İlgili Soruşturma Genişletiliyor

Diyarbakır’ın Çınar ile Mardin’in Mazıdağı ilçeleri arasındaki yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 15'e yükseldi. Yangında çobanların hayvanları kurtarmaya çalışırken can verdiği belirtildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Yangın Felaketinde Ölenlerin Sayısı 15'e Yükseldi! Olayla İlgili Soruşturma Genişletiliyor

15 Kişi Hayatını Kaybetti: Ağaçsever, Yazçiçeği, Köksalan ve Yücebağ Köyleri'nde Arazi Yangını Faciası

Diyarbakır’ın Çınar İlçesi ile Mardin’in Mazıdağı İlçeleri arasında kalan Ağaçsever, Yazçiçeği, Köksalan ve Yücebağ Köyleri ile Mardin’in Mazıdağı İlçesi sınırındaki Şenyuva ve Yetkinler Köylerinde çıkan arazi yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 15’e yükseldi.

Haber kaynağına göre, Diyarbakır'da entübe edilen Halime Erdem'in de yaşamını yitirmesiyle ölü sayısı 15'e çıktı. Faciada hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle: Resul Yılmaz, Şeyhmus Demir, Mezher Demir, Remzi Yılmaz, İsmail Yardımcı, Abdurrahman Buğdaycı, Sinan Deviren, Rezan Yılmaz, Azat Yılmaz, Taliha Demir, Nuri Demir, Fadıl Demir, Kerime Erdenli, Ubeydellah Buğdaycı, Halime Erdem. Çınar Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma genişletildi.

Arazi yangınıyla ilgili Tarım ve Orman İl Müdürlüklerinde görevli Ziraat Mühendislerinin de yer aldığı ekiplerin incelemeleri devam ediyor.

Olayın anız yangını mı, yoksa köylülerin iddialarını doğrulayan DEDAŞ'ın bakımsız enerji nakil hatlarındaki tellerin sürtünmesinden mi kaynaklandığı, bilirkişi raporları ve tanık ifadeleriyle aydınlatılacak.

Jandarma Kriminal ve Olay Yeri İnceleme ekipleri bölgedeki incelemeleri sürdürüyor, elektrik hatlarının bakım durumu da incelenecek.

Köylülerin çobanları kurtarmak için alevler arasına girdiği anlar ve olayda kusur ve ihmali olan kurumlarla ilgili iddialar da soruşturuluyor.

Olay yerine müdahalenin geç yapıldığı iddiaları da savcılık tarafından araştırılıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dicle Üniversitesi, yangında zarar gören hayvanlara sağlık hizmeti sundu

Dicle Üniversitesi, yangında zarar gören hayvanlara sağlık hizmeti sundu