20 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
ANASAYFA Gündem RTÜK Başkanı Şahin'den Diyarbakır’daki Kayıp Narin Güran Haberi İçin Uyarı: Yayın Yasağına Uymayan Kuruluşlara Ağır Yaptırımlar Uygulanacak

RTÜK Başkanı Şahin'den Diyarbakır’daki Kayıp Narin Güran Haberi İçin Uyarı: Yayın Yasağına Uymayan Kuruluşlara Ağır Yaptırımlar Uygulanacak

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'la ilgili yayın yasağına uymayan kuruluşlara en ağır yaptırımların uygulanacağını duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
RTÜK Başkanı Şahin'den Diyarbakır’daki Kayıp Narin Güran Haberi İçin Uyarı: Yayın Yasağına Uymayan Kuruluşlara Ağır Yaptırımlar Uygulanacak

Diyarbakır'da 21 Ağustos'tan bu yana kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran ile ilgili haberlere Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin'den uyarı geldi. Şahin, Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan yayın yasağı kararının ihlal edildiğini belirterek, yasağa uymayan medya kuruluşlarının tespit edildiğini ve en ağır yaptırımların uygulanacağını açıkladı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yayın yasağı kararının konunun hassasiyeti nedeniyle alındığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Bilindiği üzere kayıp Narin Güran haberleriyle ilgili Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliğince yayın yasağı kararı alınmıştır. Ancak söz konusu olayla ilgili yeni gelişmeler olmuş ve birçok medya hizmet sağlayıcının bu gelişmelere ilişkin haberler yaparak yayın yasağını ihlal ettiği tespit edilmiştir. Konunun hassasiyetine binaen bütün medya hizmet sağlayıcıların alınan yayın yasağı kararına uygun hareket etmesi gerekmektedir. Aksi takdirde yayın yasağını ihlal eden kuruluşlara en ağır yaptırımlar uygulanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

RTÜK, yayın yasağı kararının, olayın soruşturma sürecini olumsuz etkilememesi ve kamuoyunda yanlış bilgilerin yayılmaması adına alındığını belirtti. Şahin, medyanın bu tür hassas konularda daha dikkatli olması gerektiğinin altını çizdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Diyarbakır'da Mahkeme, Çocuğun Soyadını Annesinin Soyadıyla Değiştirdi

Diyarbakır'da Mahkeme, Çocuğun Soyadını Annesinin Soyadıyla Değiştirdi