20 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
ANASAYFA Gündem Pınar Selek Davasında Son Karar Alındı: Yeni Gelişmeler Neler?

Pınar Selek Davasında Son Karar Alındı: Yeni Gelişmeler Neler?

1998'de Mısır Çarşısı'nda patlamayla ilgili davası devam eden sanık Pınar Selek'in beraat kararı 4. kez bozuldu. Mahkeme, sanık hakkındaki tutuklama ve yakalama kararlarının devamına karar verdi. Yeniden yargılama süreci devam ediyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Pınar Selek Davasında Son Karar Alındı: Yeni Gelişmeler Neler?

Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nca Pınar Selek ve Abdulmecit Öztürk Davası Yeniden Görüldü

Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun 9 Temmuz 1998'de Mısır Çarşısı'nda meydana gelen patlamaya ilişkin davada hakkındaki beraat kararı defalarca bozulan Pınar Selek ve Abdulmecit Öztürk'ün davası İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam etti.

Pınar Selek'in avukatları ve babası Alp Selek'in de hazır bulunduğu duruşmada Abdulmecit Öztürk'ün avukatı ve Fransız Barosu avukatları da izleyici olarak yer aldı.

Mahkeme başkanı, Fransa'da bulunan Pınar Selek'in ifadesinin uluslararası adli yardımla alınamayacağını belirterek Fransız adli makamlarından iade konusundaki durumu takip edeceklerini açıkladı.

Abdulmecit Öztürk'ün avukatı tutuklama kararının usul ve yasaya aykırı olduğunu savunarak bu kararın kaldırılmasını talep etti.

Cumhuriyet Savcısı eksik hususların giderilmesini talep ederken mahkeme, Selek hakkındaki tutuklama ve yakalama kararının devamına, Öztürk hakkındaki yakalama kararının da devamına karar verdi.

Mahkeme, Adalet Bakanlığı'na uluslararası hukuk dış ilişkiler genel müdürlüğüne istinabe evrakları hakkında bilgi verilmesine ilişkin yazı yazılmasına hükmederek duruşmayı erteledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mayıs ayında kapanan şirket sayısında yüzde 49,2'lik artış yaşandı

Mayıs ayında kapanan şirket sayısında yüzde 49,2'lik artış yaşandı