19 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
Diyarbakır
HAFİF YAĞMUR
30°
ANASAYFA Gündem Peygamber Efendimize Yapılan Hakarete Diyarbakır'dan Sert Tepki

Peygamber Efendimize Yapılan Hakarete Diyarbakır'dan Sert Tepki

Diyarbakır’da Peygamber Sevdalıları Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Kaya, Sivas'ta sosyal medya üzerinden Peygamber Efendimize hakaret eden ve uyuşturucu kullanımını özendiren kadının tutuklanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kaya, "Bu tür hakaretler toplumda infial uyandırabilecek olaylardır. Bu şahsın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz," dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Peygamber Efendimize Yapılan Hakarete Diyarbakır'dan Sert Tepki

Diyarbakır'da Peygamber Sevdalıları Vakfı, Sivas’ta sosyal medya üzerinden Peygamber Efendimize ve dini değerlere hakaret eden kadının tutuklanmasının ardından sert tepki gösterdi. Vakfın Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Kaya, yaptığı açıklamada, bu tür hakaretlerin toplumda büyük infial uyandırabileceğini belirterek, bu olayın takipçisi olacaklarını ifade etti.

Sosyal medya hesapları üzerinden Peygamber Efendimize yönelik ağır hakaretler eden ve uyuşturucu kullanımını özendiren Samira Beyza Gürkan (22), Sivas Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınmış, ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Kaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Peygamber Efendimize yapılan nefret suçunu içeren bu olayı şiddetle kınıyoruz. Bu şahsın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz. Müslüman bir toplumda yaşıyoruz ve Peygamber Efendimiz bizim kırmızı çizgimizdir. Bu tür hakaretleri asla kabul etmiyoruz," dedi.

Kaya, dini değerlere hakaret suçu cezasının yetersiz olduğunu belirterek, "Dini değerlere hakaret edenler sadece 6 aydan 1 yıla kadar cezalandırılabiliyor. Bu kanunun değiştirilmesini bekliyor ve talep ediyoruz," ifadelerini kullandı.

Ayrıca, ailelere çocuklarını kontrol altında büyütmeleri gerektiğini hatırlatan Kaya, "Peygamber Efendimize hakaret eden şahıs sınırları aşmıştır. Biz Müslüman bir toplumuz ve bu tür olaylar bizi derinden üzmektedir. Yetkililerin bu konu üzerine ciddi adımlar atmalarını bekliyoruz," diye konuştu.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şırnak Cizre’de Doğan Bebek, Ambulans Helikopterle Diyarbakır’a Sevk Edildi

Şırnak Cizre’de Doğan Bebek, Ambulans Helikopterle Diyarbakır’a Sevk Edildi