20 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
ANASAYFA Gündem Orhan Miroğlu'ndan Ankara 2 Nolu Barosu'na Kürtçe Yemin Tepkisi: "Bölündük Mü?"

Orhan Miroğlu'ndan Ankara 2 Nolu Barosu'na Kürtçe Yemin Tepkisi: "Bölündük Mü?"

AKP MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, Diyarbakır Barosu'na bağlı bir avukatın Kürtçe yemin etmesine tepki gösteren Ankara 2 Nolu Barosu'nu eleştirdi. Miroğlu, "TRT-KURDİ yayın yapıyor, bölündük mü?" diyerek Kürtçe’nin toplumsal yaşamda daha fazla kabul görmesi gerektiğini savundu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Orhan Miroğlu'ndan Ankara 2 Nolu Barosu'na Kürtçe Yemin Tepkisi: "Bölündük Mü?"

AKP MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, Ankara 2 Nolu Barosu'nun Diyarbakır Barosu'na bağlı bir kadın avukatın Kürtçe yemin etmesine gösterdiği tepkiye sert eleştirilerde bulundu. Ankara 2 Nolu Barosu, yaptığı açıklamada Türkçe dışında başka bir dille yemin edilmesinin rahatsızlık yarattığını belirterek, "Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir" ifadelerini kullandı.

Miroğlu, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, baronun tepkisine karşı çıkarak "TRT-KURDİ 24 saat yayın yapıyor, bölündük mü? Üniversitelerimizde Kürdoloji bölümlerinde dersler veriliyor, bölündük mü? Kürtçe seçmeli dersler mevcut, bölündük mü?" sözleriyle eleştirilerini dile getirdi. Miroğlu, yaklaşık 70 milyon insanın konuştuğu Kürtçe'nin, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de saygı görmesi gerektiğini vurguladı.

Miroğlu'nun açıklamasında, "Bu yasakçı zihniyetle, ülkemizi bölmeyin! AK Parti’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde yaptığı reformları değersizleştirmeyin" ifadeleri öne çıktı. Miroğlu, Kürtçe’nin günlük yaşamda ve eğitimde daha fazla kabul görmesi gerektiğini savunarak, baroların demokratik değerleri koruması gerektiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Diyarbakır'da Prizde Unutulan Şarj Aleti Yangına Neden Oldu

Diyarbakır'da Prizde Unutulan Şarj Aleti Yangına Neden Oldu