19 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
Diyarbakır
HAFİF YAĞMUR
30°
ANASAYFA Gündem Narin Güran Cinayetinde Hükümete Tepki: "Gerçeklerin Üstü Örtülüyor mu?"

Narin Güran Cinayetinde Hükümete Tepki: "Gerçeklerin Üstü Örtülüyor mu?"

Hükümetin Narin Güran cinayetiyle ilgili şeffaf davranmadığı ve gerçekleri örtbas etmeye çalıştığı iddiaları, kamuoyunda büyük tepki topluyor. AKP Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun açıklamaları ise öfkeyi daha da artırdı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Narin Güran Cinayetinde Hükümete Tepki: "Gerçeklerin Üstü Örtülüyor mu?"

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos günü kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni, 19 gün süren arama çalışmalarının ardından Eğertutmaz Deresi'nde bulundu. Küçük kızın öldürülmesiyle ilgili soruşturma devam ederken, kamuoyuna yansıyan açıklamalar hükümete yönelik eleştirileri de beraberinde getirdi.

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun, "Bizlerin bazen bilmediği, bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var. Çünkü aile de bizim dostlarımız. Konu çok hassas. Onları da çok fazla üzecek bir şey söylemek istemiyoruz" ifadeleri, büyük tepki çekti. Ensarioğlu’nun bu sözleri, kamuoyunda gerçeklerin üstünün örtülmeye çalışıldığı ve olayın aydınlatılmadığı yönünde endişelere neden oldu. Vatandaşlar, açıklamaların olayın ciddiyetini küçümsediği ve hükümetin soruşturmayı gerektiği gibi yürütmediği gerekçesiyle tepkilerini dile getirdi.

Hükümetin soruşturmayı şeffaf bir şekilde yürütmemesi ve milletvekillerinin bu tür açıklamalarda bulunması, ailelerin acısını derinleştirirken, kamuoyunda adalete olan güveni de zedeliyor. Yurttaşlar, "Gerçeklerin ortaya çıkması için neden bekleniyor? Hükümetin bu tutumu, adaletin önünde bir engel mi?" diyerek hükümeti eleştirdi. Narin Güran cinayetinin tam olarak aydınlatılması ve suçluların hesap vermesi gerektiğini savunan vatandaşlar, hükümetten bu konuda daha ciddi ve şeffaf adımlar atmasını bekliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Elif Esen: "Cumhurbaşkanı'nın Yüreğinin Yandığına İnanıyorum, Bu Olayı Aydınlatacaklarına İnancım Tam"

Elif Esen: "Cumhurbaşkanı'nın Yüreğinin Yandığına İnanıyorum, Bu Olayı Aydınlatacaklarına İnancım Tam"