20 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
ANASAYFA Gündem Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltına alındı!

Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltına alındı!

Diyarbakır'da bir kafede sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan işletmeci, terör örgütü propagandası suçlamasıyla gözaltına alındı. İşletmecinin ağabeyi "Kürtçe bilmeyene Türkçe de söylenir. Kürtçe veriyoruz, Türkçe bilen müşterileri almıyorum diye bir şey söz konusu değildir." ifadelerini kullandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltına alındı!

Kafe İşletmecisi Diyarbakır'da Gözaltına Alındı

Diyarbakır'da bir kafede sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıkladığı iddiasıyla sosyal medyadan yapılan ihbarların ardından terör örgütü propagandası, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama ve nefret suçlarından gözaltına alınan işletmeci Ramazan Ş., Yenişehir ilçesinde bulunan Sanat Sokağı içerisindeki kafede bu uygulamayı başlattığı için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Barodan Yapılan Açıklamada Destek Sözü

İfade vermek üzere emniyete götürülen Ramazan Ş. hakkında Diyarbakır Barosu tarafından yapılan açıklamada, sosyal medyada hedef gösterilerek linç girişimine maruz kaldığı ve gözaltına alındığı belirtildi. Baro, gözaltındaki şahsa hukuki destek sağlama sözü verdi.

Ağabeyinden İddiaları Reddeden Açıklama

İddiaları reddeden Ramazan Ş.'nin ağabeyi Vedat Ş. ise, kardeşinin Kürtçe hizmet verdiği için hedef haline geldiğini ve bu durumun yanlış lanse edildiğini belirtti. Vedat Ş., kafede dilin benzerliği sebebiyle hem Kürtçe hem de Türkçe hizmet verildiğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çarşaflı kadınlar kafede protesto gösterisi düzenledi!

Çarşaflı kadınlar kafede protesto gösterisi düzenledi!