20 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
ANASAYFA Gündem İçişleri Bakan Yardımcısı Aktaş'tan Diyarbakır Annelerine Destek: "Terörün Kökünü Kazımaya Az Kaldı"

İçişleri Bakan Yardımcısı Aktaş'tan Diyarbakır Annelerine Destek: "Terörün Kökünü Kazımaya Az Kaldı"

Diyarbakır'da, PKK tarafından dağa kaçırılan çocuklarını geri isteyen ailelerin evlat nöbeti 6'ncı yılında devam ediyor. İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, ailelerin mücadelesine övgüde bulunarak terörle mücadelede kararlılık mesajı verdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
İçişleri Bakan Yardımcısı Aktaş'tan Diyarbakır Annelerine Destek: "Terörün Kökünü Kazımaya Az Kaldı"

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Diyarbakır'da evlatlarının PKK tarafından kaçırıldığını belirten ailelerin 3 Eylül 2019'da HDP İl Başkanlığı önünde başlattığı evlat nöbetinin 6'ncı yılı dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. Programa ayrıca Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, milletvekilleri Suna Kepolu Ataman ve Mehmet Galip Ensarioğlu, AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Diyarbakır anneleri ve vatandaşlar katıldı. Programda konuşan anneler, evlatlarının dönmesini istediklerini dile getirdi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, konuşmasında Diyarbakır annelerinin mücadelesinin dünya terörle mücadele tarihinde önemli bir yer edindiğini vurguladı. Aktaş, "PKK terör örgütü tarafından kaçırılan çocukları için başlatılan evlat nöbeti, 6'ncı yılına girdi. Bu direniş, tüm korku duvarlarını yerle bir etti ve iyiliği, umudu ve insanlığı büyüterek örgüte büyük bir darbe vurdu," dedi.

Aktaş, terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirterek, "6 yıldır sabırla ve cesaretle sürdürülen bu nöbet, Türkiye'nin dört bir yanına ve hatta yurtdışına yayıldı. Bu çabalar sonucunda 55 evlat ailesine kavuştu. Yapılan çalışmalarla PKK'nın kanlı ellerinde tek bir evlat dahi kalmayacak," ifadelerini kullandı. Aktaş ayrıca, terörün kökünü kazıma hedefine çok yaklaştıklarını ve milletin birliğini tehdit eden tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadelenin devam edeceğini vurguladı.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu ise, 376 ailenin kararlılıkla sürdürdüğü bu onurlu direnişin, terör örgütüne karşı en güçlü sivil inisiyatiflerden biri olduğunu belirtti. Zorluoğlu, "2019'da cesur bir annenin başlattığı bu mücadele, Diyarbakır annelerinin onurlu direnişi olarak tarihe geçti. Sizler başardınız, daha fazlasını da başaracağınıza inanıyoruz," dedi.

Diyarbakır anneleri, çocuklarını geri almak için gösterdikleri cesaretle terör örgütüne karşı en büyük ve yıkıcı cevabı vermeye devam ediyorlar. Bu mücadele, sadece Diyarbakır'daki aileler için değil, tüm terör mağduru annelerin sesi olmaya devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Max Gradel, Amedspor'a Transfer Oldu!

Max Gradel, Amedspor'a Transfer Oldu!