20 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
ANASAYFA Gündem Diyarbakır'da Zaman Aşımı Nedeniyle Hizbullah Sanıkları İçin Mahkeme Kararı

Diyarbakır'da Zaman Aşımı Nedeniyle Hizbullah Sanıkları İçin Mahkeme Kararı

Diyarbakır’da Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın şehit edilmesinden sorumlu Hizbullah sanıkları Haydar Solmaz ve Siraç Şanlı hakkında zaman aşımından dolayı mahkeme kararı verildi. İki sanık, örgütsel faaliyetleri nedeniyle yargılanıyordu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Diyarbakır'da Zaman Aşımı Nedeniyle Hizbullah Sanıkları İçin Mahkeme Kararı

Diyarbakır’da, Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın şehit edilmesinin ardından gerçekleştirilen operasyonda yakalanan Hizbullah sanıkları Haydar Solmaz ve Siraç Şanlı hakkındaki dava, zaman aşımından dolayı düştü. Solmaz, Okkan’ın şehit edilmesinden 15 gün önce Diyarbakır Valiliği tarafından açıklanan 26 kişilik aranan tetikçiler listesinde yer alıyordu.

ZAMAN AŞIMI NEDENİYLE DAVA DÜŞTÜ

Siraç Şanlı ve Haydar Solmaz, terör örgütü Hizbullah adına örgütsel faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle uzun yıllar gıyabi tutuklu olarak yargılanmıştı. Antalya’da yakalandıktan sonra 6 ay tutuklu kaldıktan sonra yurtdışına çıkış yasağı konularak tahliye edilen sanıklar, mahkemenin zaman aşımı kararıyla karşı karşıya kaldı. İki isim hakkında, “Anayasal düzeni silah zoruyla yıkarak yerine şeriat esaslarına dayalı İran modeli bir Kürt İslam devleti kurmak amacıyla vahim eylemlerde bulunmak” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti.

Sözcü gazetesinden Özgür Cebe'nin haberine göre, mahkeme her iki sanık hakkında işledikleri suçun “Silahlı terör örgütü üyeliği” kapsamında olduğunu ve bu suça öngörülen olağanüstü zamanaşımı süresinin 15 yıl olması nedeniyle dava dosyasının düşmesine karar verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
DEM Parti'den Erdoğan'a Yanıt: "Anayasa Erdoğan'ı Bağlamaz Diye Bir Madde Yok"

DEM Parti'den Erdoğan'a Yanıt: "Anayasa Erdoğan'ı Bağlamaz Diye Bir Madde Yok"