20 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
ANASAYFA Gündem Diyarbakır'da Türk-İş'ten "Zordayız, Geçinemiyoruz" Eylemi: Yoksulun Dayanacak Gücü Kalmadı

Diyarbakır'da Türk-İş'ten "Zordayız, Geçinemiyoruz" Eylemi: Yoksulun Dayanacak Gücü Kalmadı

Türk-İş'in Diyarbakır'da düzenlediği "Zordayız, geçinemiyoruz" eylemi, ekonomik sorunların derinleştiği bir dönemde işçilerin ve yoksul vatandaşların yaşadığı zorlukları gündeme getirdi. Eylemde, temel tüketim ürünleri ve eğitim masraflarındaki artışlar ele alındı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Diyarbakır'da Türk-İş'ten "Zordayız, Geçinemiyoruz" Eylemi: Yoksulun Dayanacak Gücü Kalmadı

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), ekonomik sorunlara dikkat çekmek amacıyla Diyarbakır'da "Zordayız, geçinemiyoruz" eylemi düzenledi.

Eylemde konuşan Türk-İş 7. Bölge Temsilcisi Bahri Zülküf Karakoç, Türkiye'deki ekonomik krizden en çok etkilenenlerin işçiler ve yoksul vatandaşlar olduğunu belirtti. Karakoç, “Ülkemizde gelir adaleti hızla bozulmakta; işçilerin milli gelirden aldığı pay azalırken, işverenlerin payı her geçen gün artmaktadır. Bu durum, yoksulun dayanacak gücünü tüketmektedir,” dedi.

Diyarbakır’daki eyleme katılanlar, büyük şehirlerde ev kiralarının ortalama 15 bin liranın üzerine çıktığını, bunun sonucunda insanların sağlıksız ortamlarda yaşamak zorunda kaldığını belirtti. Ayrıca, temel tüketim ürünlerinin fiyatlarının sürekli arttığı ve geçtiğimiz ay elektrik fiyatına, bu ay ise doğalgaza yüzde 38 zam yapıldığı vurgulandı.

Karakoç, eğitim masraflarının artmasıyla birlikte ailelerin çocuklarını okula gönderme konusunda büyük zorluk yaşadığını ifade ederek, “İşçiler, çocuklarının eğitim masraflarını karşılamakta zorlanıyor. Eğitim masrafları altından kalkılamaz bir hal aldı,” dedi.

Türk-İş temsilcisi, enflasyon oranları ile açıklanan resmi rakamlar arasında büyük bir uçurum bulunduğunu, işçilerin ve emeklilerin yapılan düşük zamlarla daha da yoksullaştığını belirtti. “İşçiler enflasyonun nedeni değil, mağdurudur,” diyen Karakoç, hükümeti bu konuda harekete geçmeye çağırdı.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İmamoğlu, İstanbul’da DİSK’e Ziyaret Gerçekleştirecek: “Emeğin Temsilcisi Olan Konfederasyonların Çalışmalarını Önemsiyoruz”

İmamoğlu, İstanbul’da DİSK’e Ziyaret Gerçekleştirecek: “Emeğin Temsilcisi Olan Konfederasyonların Çalışmalarını Önemsiyoruz”