20 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
ANASAYFA Gündem Diyarbakır'da Şiddet Gören Kadınlara Adli Yardım Protokolü İmzalandı

Diyarbakır'da Şiddet Gören Kadınlara Adli Yardım Protokolü İmzalandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Diyarbakır Barosu arasında imzalanan protokol, şiddet gören kadınlara adli yardım sunacak. Protokol, kadın avukatların sağlanmasını öngörüyor ve Diyarbakır'daki kadına yönelik şiddetle mücadeleye önemli bir katkı sağlıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Diyarbakır'da Şiddet Gören Kadınlara Adli Yardım Protokolü İmzalandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Diyarbakır Barosu, şiddet gören kadınlara adli yardım sağlamak amacıyla önemli bir protokol imzaladı.

Protokol, şiddet mağduru kadınlara kadın avukat tarafından adli yardım sunulmasını öngörüyor. Bu anlaşma, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Ayşe Serra Bucak Küçük ve Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Nahit Eren arasında gerçekleştirildi.

Eş Başkan Küçük, protokolün imza töreninde kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığını belirterek, "Kadına yönelik şiddetle mücadele etmek ve farkındalık oluşturmak büyük önem taşıyor. Bu protokol, Diyarbakır'ın özgün ihtiyaçlarına yönelik geliştirildi. Türkiye'nin diğer şehirlerinde benzer protokoller imzalanmış olabilir, ancak biz burada adli yardım alacak kadınların yalnızca kadın avukatlar tarafından savunulmasını kararlaştırdık" dedi.

Diyarbakır Baro Başkanı Av. Nahit Eren ise, Avrupa Birliği uyum süreciyle birlikte hak arama özgürlüğü ve adalet sisteminde kadınların karşılaştığı zorluklara dikkat çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP'li Sezgin Tanrıkulu Diyarbakır’da Muhtarların İcra Yükünü Gündeme Getirdi

CHP'li Sezgin Tanrıkulu Diyarbakır’da Muhtarların İcra Yükünü Gündeme Getirdi