20 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
ANASAYFA Gündem Diyarbakır'da Sıcaklık 41 Dereceyi Buldu: Vatandaşlar Süs Havuzlarına ve Gölgelik Alanlara Yöneldi

Diyarbakır'da Sıcaklık 41 Dereceyi Buldu: Vatandaşlar Süs Havuzlarına ve Gölgelik Alanlara Yöneldi

Diyarbakır'da hava sıcaklıkları 41 dereceyi buldu. Vatandaşlar, serinlemek için süs havuzlarına ve gölgelik alanlara yöneldi. Meteoroloji, sıcaklıkların 1-2 derece daha artmasını öngörüyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Diyarbakır'da Sıcaklık 41 Dereceyi Buldu: Vatandaşlar Süs Havuzlarına ve Gölgelik Alanlara Yöneldi

Diyarbakır'da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, termometreler 41 dereceyi gösterdi. Kentte kavurucu sıcaklar, vatandaşları zor durumda bırakırken, dışarıda kalanlar serinlemek için çeşitli yöntemler aradı. Çocuklar süs havuzlarına girerek serinlemeyi tercih ederken, yetişkinler gölgelik alanları tercih etti.

Sur ilçesindeki Anzele Parkı’nda süs havuzunda serinleyen Muhammed Bülbül (12), "Hava sıcak ve biz de buraya geldik. Yüzmeyi bildiğimiz için havuza geliyoruz, eğleniyoruz" dedi. Samet Demirel (11) ise, "Burada eğleniyoruz, serinleniyoruz. Hava ısısı 40 dereceyi geçiyor. Arkadaşlarımla buraya geldim" diye konuştu.

Hazreti Süleyman Camii yerleşkesindeki parkta gölgede serinleyen Şevket Özpolat (63), "Havalar çok sıcak. Biz de Hazreti Süleyman Yerleşkesi'ne geldik. Burada serinlemek için gölgede oturduk. İmkan oldukça bunu yapıyoruz. Güneşli olan yerler çok sıcak ve durulmaz. Gölgelik alan nispeten biraz daha serin" şeklinde konuştu.

Bursa'dan Diyarbakır’a gezmeye gelen Şeyhmus Şahin ise, "Bazen bir bazen ise 1,5 ay burada kalıyoruz. Arkadaşlarımı da getirdim. Bugün hava çok sıcak ve ağaç gölgelerini buldukça serinlemeye çalışıyoruz. Bursa da çok sıcak ama Bursa'da nem var burada nem yok" dedi.

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü tahminlerine göre, sıcaklıkların önümüzdeki günlerde 1-2 derece daha artması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Beştepe'de Önemli Bir Toplantı Gerçekleştirecek

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Beştepe'de Önemli Bir Toplantı Gerçekleştirecek