19 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
Diyarbakır
HAFİF YAĞMUR
30°
ANASAYFA Gündem Diyarbakır’da Kayıp Narin Güran İçin Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Diyarbakır’da Kayıp Narin Güran İçin Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta Kur'an kursundan ayrıldıktan sonra kaybolan Narin Güran için arama çalışmaları sürüyor. Jandarma komandoları, Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekipleri ve AFAD, Narin Güran’ı bulmak için yoğun çaba harcıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Diyarbakır’da Kayıp Narin Güran İçin Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta Kur'an kursundan ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan Narin Güran için arama çalışmaları 3. gününde devam ediyor. Jandarma komandoları ve Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekipleri, mahalle içerisinde detaylı arama yaptı. Ekipler, evlere yakın bir bölgede bulunan üzeri kapalı boş su kuyusunu da kontrol etti. Kuyudan tahta ve tuğla parçaları çıkarıldı.

Baba Güran'dan Çağrı:
Narin Güran’ın babası Arif Güran, arama kurtarma faaliyetlerine katılan herkese teşekkür ederek, “Gören, duyan Allah rızası için bize haber versin. Dün Sayın Valimiz de buraya geldi, İçişleri Bakanımızla da görüştüm. Allah hepsinden razı olsun. Verdikleri mücadele az bir şey değildir. Biz şu anda burada oturuyoruz ama onlar oturmuyorlar. Özellikle, jandarma ve AFAD’a teşekkür ediyorum. Sosyal medyadan paylaşanlar, dua edenlerden, bizi arayıp soranlardan... Eğer bir haberiniz, bir iğne ucu kadar da olsa Allah rızası için bize haber verin. Sayın Cumhurbaşkanımıza da teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Gereken her şey yapılıyor” dedi.

Kokuya Duyarlı Köpek ‘Yel’ de Arama Yapıyor:
Narin’i bulmak için Jandarma komandoları, Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekipleri ve kokuya duyarlı köpek ‘Yel’ tarafından yapılan aramalarda, metruk evler, ahırlar, bağ ve bahçeler tek tek kontrol edildi. Ancak Narin Güran’a ait herhangi bir iz bulunamadı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Diyarbakır'da Baraj Kapaklarının Açılmasıyla Mahsur Kalan Aile Kurtarıldı

Diyarbakır'da Baraj Kapaklarının Açılmasıyla Mahsur Kalan Aile Kurtarıldı