20 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
ANASAYFA Gündem Diyarbakır'da Hayvan Pazarlarına Olan İlgi Artarak Devam Ediyor

Diyarbakır'da Hayvan Pazarlarına Olan İlgi Artarak Devam Ediyor

Diyarbakır'da Kurban Bayramı'nın son gününde hayvan pazarlarında büyük bir yoğunluk yaşandı. Bayram öncesi son dakika alışverişlerinin yapıldığı pazarlarda hareketlilik dikkat çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Diyarbakır'da Hayvan Pazarlarına Olan İlgi Artarak Devam Ediyor

Diyarbakır'da Kurban Bayramı Son Gününde Hayvan Pazarlarında Yoğunluk

Diyarbakır’da Kurban Bayramı'nın son günü, hayvan pazarlarında artan yoğunluk dikkat çekti.

Bayramın son günü kurban kesimi için pazarlara akın eden Diyarbakırlılar, merkez Bağlar ilçesi Yeniköy Mahallesi'nde kurulan hayvan pazarında buluştu.

Uygun fiyatlarla kurbanlık almak isteyen vatandaşlar ile kırsal mahallelerden gelen satıcılar arasında pazarlıkların arttığı gözlendi.

Hayvan satıcısı Mustafa Yaşar, getirdikleri 100 kurbanlık hayvandan 20 tanesini satabildiklerini dile getirirken, bayram boyunca toplamda 20 hayvan sattıklarını ve bunları zararına verdiklerini ifade etti.

Yaşar'a göre kurbanlık hayvanlar vatandaşlar için pahalı gelirken, hayvan satıcıları için ise ucuz olmasıyla dikkat çekiyor.

Bir diğer hayvan satıcısı Mustafa Akyüz ise 30 yıldır hayvancılıkla uğraştığını belirterek getirdiği 30 kurbanlığın sadece 5'inin kaldığını ve fiyatların geçen seneye göre ciddi şekilde yükseldiğini vurguladı.

Kurban satıcısı Akyüz, geçen yıl 5-6 bin TL'ye satılan kurbanlıkların bu yıl 10 bin TL'den başladığını ve halkın bu fiyatları karşılayamadığını belirtti.

Bayramın son günü kurbanlık alışverişi yapan Enver Kaya, ailesiyle geldiği pazar alanında bütçesine uygun küçükbaş hayvan bulduğunu aktardı.

Kaya, aracını kaza yaptığı için kurbanlık alışverişini son güne bıraktıklarını ve kısmetlerinin hayvan pazarından almak olduğunu söyledi.

Enver Kaya, "Allah nasip ederse biz de bir kurbanlık alacağız ve kurbanımızı kesip ibadetimizi yerine getireceğiz" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bahçesaray'da kaybolan çocuğun cesedi bulundu, ailesi ve yetkililer üzgün

Bahçesaray'da kaybolan çocuğun cesedi bulundu, ailesi ve yetkililer üzgün