20 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
ANASAYFA Gündem Diyarbakır'da artan haşere sorununa karşı halk harekete geçiyor

Diyarbakır'da artan haşere sorununa karşı halk harekete geçiyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, haşereyle mücadelede önemli bir adım atarak seferberlik ilan etti. Şehir genelinde yapılan çalışmalarla haşere sorununun önüne geçilmesi hedefleniyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Diyarbakır'da artan haşere sorununa karşı halk harekete geçiyor

Kentte Haşere Popülasyonlarındaki Artış Sağlık İçin Tehlike Oluşturuyor

Mehmet Mucahit Ceylan'ın belirttiğine göre, sıcak hava koşulları kent merkezi ve ilçelerde sivrisinek, yakarca, kene, karasinek, tatarcık ve çekirgelerin sayısında artışa neden oldu.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, insan sağlığını tehdit etmeyen seviyede tutmak ve bulaşabilecek hastalıkları önlemek amacıyla haşere popülasyonlarıyla mücadelede ilaçlama çalışmalarına hız verdi. Kent merkezinin yanı sıra 17 ilçede de kırsal alanlarda ilaçlama faaliyetleri yürütülüyor.

Belediye, "Haşere ile Mücadeleye Devam Ediyoruz!" adı altında programını açıklayarak bugün Yenişehir, Bağlar, Kayapınar, Sur ilçeleri ve merkeze bağlı köylerde ilaçlama yapılacağını duyurdu.

Vatandaşlara duyuruda bulunan belediye, "ALO 153'ten istek, öneri ve şikayetlerinizi iletebilirsiniz." mesajını paylaştı. İlaçlama faaliyetlerinde; 274 personel, 80 araç, 34 holder, traktör holderi, 15 atomizör, 50 ulv cihazı, 200 sırt pompası, misblower, 5 termal sisleme cihazı kullanılarak 17 ilçe ve 1046 mahallede çalışmalar sürdürülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bayram Tatilinde Diyarbakır, Tatilcilerin İlgi Odağı Haline Geldi!

Bayram Tatilinde Diyarbakır, Tatilcilerin İlgi Odağı Haline Geldi!