20 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
ANASAYFA Gündem Diyarbakır ve Mardin'de yangından kurtulan hayvanların şifa bulma süreci devam ediyor

Diyarbakır ve Mardin'de yangından kurtulan hayvanların şifa bulma süreci devam ediyor

Diyarbakır ve Mardin sınırlarındaki yangında 15 kişi hayatını kaybetti, 73 kişi yaralandı. 14 bin 900 dönüm arazide etkili olan yangında 924 küçükbaş hayvan telef oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Diyarbakır ve Mardin'de yangından kurtulan hayvanların şifa bulma süreci devam ediyor

Yangın Felaketinde Yaralanan Hayvanlara Yardım Devam Ediyor

Van ve Mardin Büyükşehir Belediyeleri ile Dicle Üniversitesi ekipleri, yangın söndürme çalışmaları sırasında 2 veteriner hekim ve 3 saha çalışanıyla birlikte ilkyardım çalışmalarında yer aldı.

Diyarbakır ve Mardin sınırları arasında meydana gelen yangın felaketinde hayatını kaybeden 15 kişi ve yaralanan hayvanlar için tedavi süreci, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde devam ediyor.

Çınar ilçesine bağlı Köksalan Mahallesi'nde başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle çevre mahallelere sıçradı ve büyük zarara neden oldu.

Yangında 15 kişi hayatını kaybederken, 73 kişi de yaralandı; yaralılardan 70'i hastaneden taburcu edilirken, 3 kişinin tedavisi devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangında 14 bin 900 dönüm arazinin zarar gördüğünü belirterek, Köksalan Mahallesi'nde 924 küçükbaş hayvanın telef olduğunu ve 83 ağır yaralı hayvanın kesime gönderildiğini açıkladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, yangında yaralanan hayvanların tedavisi için çalışmalarına devam ediyor.

Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne göre, yangın sonucunda birçok büyükbaş ve küçükbaş hayvanın yanı sıra çeşitli türlerde diğer canlıların da hayatını kaybettiği belirtildi.

Van ve Mardin Büyükşehir Belediyeleri ve Dicle Üniversitesi ekipleri, yangın bölgesinde bulunan hayvanların tedavisi için çalışmalarını sürdürdü; yaralı hayvanlar, İstanbul Beşiktaş Belediyesi ekipleriyle birlikte tedavi edildi.

Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Jehat Altun, yaralı hayvanların tedavilerinin Diyarbakır Veteriner Hekimler Odası, Tarım İl Müdürlüğü ve Dicle Üniversitesi ile koordineli bir şekilde yapıldığını ifade etti.

Altun, ilk gün 7 koyun ve 4 keçinin tedavi edildiğini ve tedavilerinin tamamlanmasının ardından sahiplerine teslim edileceğini belirtti.

Beşiktaş Belediyesi ekipleri de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne destek olmak amacıyla çalışmalara katıldı; Beşiktaş Belediyesi Veteriner Hekimi Özgür Karadeniz, yangın mağduru hayvanların tedavisi için bölgede görev aldıklarını aktardı.

Karadeniz, Beşiktaş Belediyesi ekipleri olarak yangın bölgesindeki hayvanların tedavisine devam ettiklerini ve sahada aktif olarak çalıştıklarını söyledi.

Yangın felaketinden etkilenen hayvanların tedavisine destek veren Beşiktaş Belediyesi ekipleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına yardımlarından dolayı teşekkür etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
YÖKDİL Sınavı Başvuruları İçin Geri Sayım Başladı

YÖKDİL Sınavı Başvuruları İçin Geri Sayım Başladı