20 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
ANASAYFA Gündem Diyarbakır deprem bölgesi olmaktan çıkarıldı

Diyarbakır deprem bölgesi olmaktan çıkarıldı

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, 6 Şubat depremlerinde zarar gören Diyarbakır'ın durumunu Meclis'e taşıdı. Eren, depremzedelerin acil yardıma ihtiyacı olduğunu vurguladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Diyarbakır deprem bölgesi olmaktan çıkarıldı

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren'den Esnaf ve Sanatkarlara Yönelik Faiz Artışı Eleştirisi

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla, Halk Bankası tarafından Esnaf ve Sanatkarlara kullandırılmış olan Hazine destekli kredilere faiz güncellemesi yapılarak arttırıldığını, ancak depremden etkilenen bazı illerin bundan muaf tutulduğunu ve Diyarbakır’ın bunun dışında bırakıldığını açıkladı.

Esnaf ve Sanatkarlara Yönelik Faiz Artışı Tartışması

Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, Hazine destekli kredilerde yapılan faiz artışını eleştirirken, depremden etkilenen Diyarbakır'ın diğer illerden ayrı tutulmasının adaletsizlik olduğunu vurguladı.

Hazine Destekli Kredilerde Faiz Artışı Uygulaması

Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla kullandırılan Hazine destekli kredilerin faiz oranlarının artırılmasıyla ilgili olarak, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın piyasalardaki gelişmeleri ve kaynak maliyetlerindeki artışları gerekçe gösterdiği belirtildi.

Öte yandan, Diyarbakır’ın deprem bölgesinden çıkarılmasının ve faiz artışından muaf tutulmamasının esnaf ve sanatkarları olumsuz etkilediği ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Diyarbakır'da elektrik kesintisi saatleri!

Diyarbakır'da elektrik kesintisi saatleri!