20 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
ANASAYFA Gündem Diyarbakır Cezaevi'nde hüküm giyen çocuk istismarcısına tarihi ceza verildi

Diyarbakır Cezaevi'nde hüküm giyen çocuk istismarcısına tarihi ceza verildi

Bağcılar'da 2019 ve 2023 yılları arasında 4 çocuğa zincirleme cinsel istismarda bulunan şahsa 293 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Diyarbakır Cezaevi'nde hüküm giyen çocuk istismarcısına tarihi ceza verildi

İstanbul Bağcılar’da Cinsel İstismar Davasında Karar Açıklandı

İstanbul Bağcılar ilçesinde 2019 ve 2023 yılları arasında 4 çocuğa zincirleme şekilde cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Metin Şenay, Bakırköy 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 331 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada karar açıklandı.

Sanık Savunmasında Suçu Tek Başına Üstlendiğini İfade Etti

Bakırköy 24. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya SEGBİS sistemi ile bağlanan tutuklu sanık Metin Şenay, savunmasında "Duvardaki yazıları çocuklar yazmışlar ben dışardayken. Hatta döndüğümde kendilerine kızdım. Mahkemenin adaletine güveniyorum. Mağdur M.Y.’ye yönelik suçu tek başıma üstleniyorum. Ailesinden özür diliyorum. Ancak diğer mağdurların ve ailelerinin kusur ve sorumluluğu mevcuttur" ifadelerini kullandı.

Sanığa 293 Yıl 6 Ay Hapis Cezası Verildi

Mahkeme, sanık Metin Şenay'ı 4 çocuğa karşı ayrı ayrı 'zincirleme şekilde 12 yaşını tamamlamamış çocuğa karşı nitelikli cinsel istismar', 'zincirleme şekilde çocuğu cinsel amaçla hürriyetinden yoksun kılma', 'zincirleme şekilde müstehcen görüntülerin üretiminde çocukları kullanmak' ve 'müstehcen yayınları depolamak ve bulundurmak' suçlarından toplamda 293 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığa herhangi bir ceza indirimi uygulanmazken, 1 milyon 683 bin TL adli para cezası da verildi.

Mahkeme ayrıca, sanığın çocukları korkutmak için kullandığı 'sakın bağırmayın' şeklindeki yazılı kağıdın da dosyada delil olarak saklanmasına hükmetti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İş Bankası 400.000 TL ihtiyaç kredisi taksit hesaplama Yöntemi!

İş Bankası 400.000 TL ihtiyaç kredisi taksit hesaplama Yöntemi!