20 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
ANASAYFA Gündem Diyarbakır Barosu, Valiliğin kararına karşı hukuki mücadele başlatıyor

Diyarbakır Barosu, Valiliğin kararına karşı hukuki mücadele başlatıyor

Diyarbakır Barosu, Diyarbakır Valiliği tarafından alınan 4 günlük eylem ve etkinlik yasağı kararına karşı harekete geçti. Baro, yasağın durdurulması için mahkemeye başvurarak dava açtı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Diyarbakır Barosu, Valiliğin kararına karşı hukuki mücadele başlatıyor

Diyarbakır Barosu, Eylem ve Etkinlik Yasağı Kararına Karşı Hukuki Süreç Başlattı

Diyarbakır Valiliği tarafından alınan ve 4 gün sürecek olan eylem ve etkinlik yasağı kararına karşı Diyarbakır Barosu harekete geçti. Baro, yasağın yürütmesinin durdurulması talebiyle mahkemeye dava açtı. Diyarbakır Barosu Valiliğin 4 günlük eylem ve etkinlik yasağını yargıya taşıdı. Baro, Diyarbakır İdare Mahkemesinde Yürütmeyi Durdurma talepli iptal davası açtı.

Baro, Yargıya Taşıdığı Dava Hakkında Açıklama Yaptı

"Yürütmeyi Durdurma talepli iptal davası açmıştır" Diyarbakır Barosu’ndan davaya ilişkin yapılan açıklamada, “Baromuz, Diyarbakır Valiliğinin 03.06.2024 ile 07.06.2024 tarihleri arasında ilimizde yapılacak her türlü basın açıklaması, eylem ve etkinlikler ile bu amaçla şehre girişleri yasaklayan kararına karşı Diyarbakır İdare Mahkemesinde Yürütmeyi Durdurma talepli iptal davası açmıştır” ifadelerine yer verildi.

Valilik Kararına Karşı İptal Davası Devam Ediyor

Diyarbakır Barosu, Diyarbakır Valiliği tarafından alınan eylem ve etkinlik yasağı kararına karşı hukuki süreci sürdürerek, mahkemede kararın iptal edilmesi için mücadelesini sürdürüyor. Baro, yasak kararının hukuka aykırı olduğunu savunarak, hukukun üstünlüğü ilkesi doğrultusunda adımlarını atmaya devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Amedspor'un 2024-2025 sezonundaki rakipleri netleşti

Amedspor'un 2024-2025 sezonundaki rakipleri netleşti