20 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
ANASAYFA Gündem Diyarbakır Annelerinin Hikayesini Anlatan "Sesler ve Yüzler" Filmi Batman'da Gösterildi

Diyarbakır Annelerinin Hikayesini Anlatan "Sesler ve Yüzler" Filmi Batman'da Gösterildi

"Sesler ve Yüzler" filmi, Diyarbakır annelerinin çocukları için verdikleri mücadeleyi beyaz perdeye taşıdı. Filmin yapımcısı Orhan Miroğlu ve yönetmen Yasemin Çekiç, gösterim sonrası düzenlenen söyleşide, filmin yapım süreci ve Diyarbakır annelerinin yaşadığı dram hakkında bilgi verdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Diyarbakır Annelerinin Hikayesini Anlatan "Sesler ve Yüzler" Filmi Batman'da Gösterildi

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için verdiği mücadeleyi anlatan "Sesler ve Yüzler" filmi, Batman'da gösterildi. Diyarbakır'da eski HDP il binası önünde oturma eylemi yapan annelerin yaşadıklarını konu alan filmin gösterimi, Batman Valiliği ev sahipliğinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Gösterimin ardından filmin yapımcısı ve AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu ile yönetmen Yasemin Çekiç'in katılımıyla bir söyleşi düzenlendi. Miroğlu, bölge halkının acılarına kayıtsız kalamadığını ve bu süreçte Diyarbakır annelerinin yaşadıklarını yerinde dinlediğini belirtti. Annelerle yapılan görüşmeler ve röportajların ardından, bu yaşanmışlıkları bir belgeselle paylaşma kararı aldıklarını ifade etti.

Yönetmen Yasemin Çekiç ise belgeseli hazırlarken bölgeyi gezdiğini ve konuyla ilgili birçok kitap okuduğunu, belgeselde samimi ve etkileyici bir anlatım yakalamaya çalıştığını dile getirdi. Çekiç, belgeseli izlerken hala etkilendiğini belirterek, belgeselde fazla efekt kullanmadığını ve herkesin yaşadıklarını olduğu gibi anlatmasına izin verdiğini söyledi.

Gösterime Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi, vali yardımcıları, kaymakamlar, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Şansi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve birçok vatandaş katıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Nedim Şimşek'in KAMİAD'dan Uzaklaştırılması Sonrası DİMDER'den Toplu İstifa

Nedim Şimşek'in KAMİAD'dan Uzaklaştırılması Sonrası DİMDER'den Toplu İstifa