20 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
ANASAYFA Gündem Dikkat! Tapu işlemlerinde büyük değişiklik

Dikkat! Tapu işlemlerinde büyük değişiklik

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, tapu işlemlerinde radikal bir değişiklik planladığını açıkladı. Bu değişiklikle ilgili detaylar yakında duyurulacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dikkat! Tapu işlemlerinde büyük değişiklik

Noter Aracılığıyla Gerçekleştirilecek Tapu Devir İşlemleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığı açıklamayla tapu devir işlemleri, taşınmazın sahipleri ve gerekli belgelerin teyit edilmesinin ardından noter aracılığıyla tamamlanacağını duyurdu.

İnternet Üzerinden Yapılan İşlemlerde Güvenlik Endişeleri

İşlemler sırasında internet üzerinden yapılan işlemlerde güvenlik endişelerini ortadan kaldırmak adına sınırlamalar uygulanacak.

Noter Huzurunda Güvenli İşlemler

Tapu sahipleri, artık bakanlıklara ait kurumlara gitmeden noter huzurunda güvenli bir şekilde pek çok işlemi gerçekleştirebilecekler.

Bu adım, tapu sahiplerine işlemlerini hızlı ve güvenli bir şekilde tamamlama imkânı sunmayı amaçlıyor, dolandırıcılık vakalarının yaşandığı son dönemlerde internet üzerinden yapılan tapu işlemlerine daha fazla dikkat edilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Bakanlık, bu riskleri en aza indirgemek ve vatandaşları korumak için noter aracılığıyla yapılan işlemleri teşvik ediyor, böylece tapu sahipleri güvenli ve güvenilir bir şekilde işlemlerini tamamlayabilecekler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Afganistan'a 24 tonluk insani yardım gönderildi

Afganistan'a 24 tonluk insani yardım gönderildi