20 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
ANASAYFA Gündem Dikkat! Gösteri ve Yürüyüşler Yasaklandı! Yasak Kapsamında Neler Var?

Dikkat! Gösteri ve Yürüyüşler Yasaklandı! Yasak Kapsamında Neler Var?

Iğdır Valiliği, gösteri yürüyüşleri ve açık hava toplantılarının 7 gün boyunca yasaklandığını açıkladı. Yasak kararı, kamusal düzen ve güvenliğin sağlanması amacıyla alındı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dikkat! Gösteri ve Yürüyüşler Yasaklandı! Yasak Kapsamında Neler Var?

Valilikten Yapılan Açıklamada Eylem ve Saldırıların Önlenmesi İçin Alınan Tedbirler

Iğdır Valiliği, anayasa ve kanunlarda belirlenen sınırlandırma ve yasaklama şartlarını net bir şekilde oluşturan eylem ve saldırıların engellenmesini amaçlıyor.

Yasak Kapsamına Alınan Etkinlikler ve Faaliyetler

Valilik ve Kaymakamlık makamlarının onay verdiği etkinlikler, resmi bayramlar, spor faaliyetleri, kutlamalar, sendika ve siyasi partilerin kongreleri, ticari faaliyetler dışında olan açık yer toplantıları, gösteri yürüyüşleri, basın açıklamaları, mitingler, çadır kurma, imza kampanyaları, kitlesel cenaze merasimleri, eğlenceler, konserler, sesli ve görsel faaliyetler, hava faaliyetleri, el ilanı dağıtımı, afiş asma gibi etkinlikler yasak kapsamına alındı.

Yasak Süresi ve Kapsamı

İlimiz genelinde gerçekleştirilecek eylem ve etkinliklere katılmak için il dışından gelecek olan kişilerin, il merkezi ve ilçeler arasındaki toplu giriş çıkışların, Iğdır ilinin tüm sınırları içerisinde (Coğrafi Alan-İl Merkezi, İlçeler, Polis ve Jandarma sorumluluk bölgeleri dahil) 04.06.2024 tarihinden itibaren 10.06.2024 tarihine kadar (7 gün boyunca) yasaklanmıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Talihsiz Sürücü TIR'ın Altına Girdi: Hayatını Kaybetti

Talihsiz Sürücü TIR'ın Altına Girdi: Hayatını Kaybetti