20 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
ANASAYFA Gündem Çifteköprü Köyü'nde Narin Güran, Reşit Kibar ve Metin Lokumcu Anısına Fidan Dikildi

Çifteköprü Köyü'nde Narin Güran, Reşit Kibar ve Metin Lokumcu Anısına Fidan Dikildi

Artvin'in Hopa ilçesi Cankurtaran'da, Çifteköprü Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin öncülüğünde Narin Güran, Reşit Kibar ve Metin Lokumcu anısına fidan dikimi gerçekleştirildi. Kooperatif Başkanı Gökhan Genç, "Diyarbakır'ın acısı bizim de acımızdır," diyerek ortak acıyı ve mücadeleyi vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Çifteköprü Köyü'nde Narin Güran, Reşit Kibar ve Metin Lokumcu Anısına Fidan Dikildi

Çifteköprü Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin çağrısıyla, Artvin'in Hopa ilçesine bağlı Cankurtaran'da, Reşit Kibar, Metin Lokumcu ve Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Narin Güran anısına fidan dikimi gerçekleştirildi. Kooperatif Başkanı Gökhan Genç, düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, "Diyarbakır'ın acısı bizim de acımızdır ve bizim acımız Diyarbakır'ın acısıdır. Hepimiz üzgünüz ve hepimiz öfkeliyiz; elimizden gelen her şeyi yapacağız ve onlar için ağaç dikeceğiz, onlar ölmedi," ifadelerini kullandı.

Genç, ayrıca Reşit Kibar ve Metin Lokumcu’nun da anısına dikilen fidanlarla onların mücadelesinin yaşatılacağını belirtti. Reşit Kibar, Hopa'da ağaç kesimine engel olmak isterken açılan ateş sonucu hayatını kaybederken, emekli öğretmen Metin Lokumcu, 31 Mayıs 2011'de polisin sıktığı biber gazı nedeniyle kalp krizi geçirerek vefat etmişti.

Kooperatif Başkanı Gökhan Genç'in Açıklamaları:

Kooperatif Başkanı Gökhan Genç, yaptığı konuşmada adalet çağrısında bulundu. Genç, "Azmettiriciler dışardayken Dursun Ali gibi arkadaşımızın içerde olmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bunun bedelini ödeyecekler. Sorumluları, azmettiricileri ya da onların arkasında duranları tanıyoruz ve biliyoruz. Şimdi ruhsatlı tabancasını getiren kişi eli kolunu sallayarak geziyor. Sırf acılıyken birkaç kelime etti diye Dursun Ali arkadaşımızı gece teröristmiş gibi evinden aldılar ve avukatına bile dosyayı göstermediler. Arkadaşımızı yaka paça cezaevine attılar ve biz bunun da takipçisi olacağız. Sanmasınlar ki Çifteköprü köyünde Dursun Aliler ve Reşit Kibarlar biter. Bizim her yerimiz Reşit Kibar, her yerimiz Dursun Ali'dir. Eğer arkadaşımızı yarın salmazlarsa gerekli eylemleri yapacağımızı buradan söylemek istiyorum," dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Diyarbakır ve Tunceli'deki Acı Haberler Nedeniyle CHP'nin 101. Yıl Konseri Ertelendi

Diyarbakır ve Tunceli'deki Acı Haberler Nedeniyle CHP'nin 101. Yıl Konseri Ertelendi