20 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
ANASAYFA Gündem Candan Kardeşlerin Dolandırıcılık Davasında Sona Yaklaşılıyor

Candan Kardeşlerin Dolandırıcılık Davasında Sona Yaklaşılıyor

Eylül ayında başlayacak olan dava, Candan kardeşlerin dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarıyla yargılanacağı önemli bir davayı işaret ediyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Candan Kardeşlerin Dolandırıcılık Davasında Sona Yaklaşılıyor

Candan Kardeşler Dolandırıcılık ve Kara Para Aklama Suçlamalarıyla Mahkemeye Çıkacak

İddianame kabul edilerek Alisya Bahar Candan'ın 14 yıldan 44 yıla kadar, Gülnihal Çiçek'in ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istendi.

Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Eylül ayında Candan kardeşler ve 20 diğer sanığın yargılanmasına başlayacak.

Avukat Burak Temizer, davada yeni mağdurların ortaya çıkabileceğini, başka davaların da bu süreçte birleşebileceğini belirtti ve mağdurların parasını geri alabileceğine inandığını söyledi.

İddianamede, 38 müşteki, 1 müşteki şüpheli ve Nihal ile Bahar Candan'ın da aralarında bulunduğu 21 şüphelinin yer aldığı belirtilmişti. Gülnihal Çiçek'in tutukluluk süresi dikkate alınarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ifade edildi.

Örgüt lideri Onur Apaydın'ın, Alisya Bahar Candan aracılığıyla bankacılık işlemlerini yaptığı ve suç gelirini akladığı iddia edilen iddianamede, Nihal Candan'ın da örgüt lideriyle yakın ilişki içinde olduğu belirtilmişti.

Şüpheli Hacı İsrafil Sağlam'ın ifadesine göre, Nihal Candan örgüt lideri Onur Apaydın'ın sevgilisiydi ve örgüt toplantılarında bulunmuştu. Bahar Candan'a 'suç örgütüne üye olmak' suçlamasıyla 14 yıldan 44 yıla kadar hapis cezası istenirken, Nihal Candan'a ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yangınında yüzlerce dönüm ekin kül olurken, çiftçiler büyük zarar gördü

Yangınında yüzlerce dönüm ekin kül olurken, çiftçiler büyük zarar gördü