20 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
ANASAYFA Gündem Barolar Sesini Yükseltti: 28 Barodan Hakkari'deki Kayyıma Tepki

Barolar Sesini Yükseltti: 28 Barodan Hakkari'deki Kayyıma Tepki

Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Sıddık Akış'ın gözaltına alınması ve yerine kayyım atanması, 28 baro tarafından ortak bir açıklamayla kınandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Barolar Sesini Yükseltti: 28 Barodan Hakkari'deki Kayyıma Tepki

Baroların Açıklamasına Göre Kayyum Kararlarına Tepki

Hakkari'de yaşanan kayyım atamasına karşılık barolardan tepki açıklaması geldi. Adana, Adıyaman, Ağrı, Ankara, Antalya, Batman, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Isparta, İzmir, Kars, Kocaeli, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Dersim, Van ve Zonguldak baroları, yayımladıkları açıklamada, "kayyım kararıyla demokrasi ve hukuk devletinin temeli olan serbest seçim ile seçme ve seçilme hakkına müdahale edildiği" ifade etti.

Hakkari Belediye Başkanı Gözaltına Alındı

Açıklamada belirtildiğine göre, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimi sonucunda Hakkari Belediye Başkanı seçilen DEM Parti adayı Mehmet Sıddık Akış'ın, Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında Van'da gözaltına alındığı ve aynı anda Hakkari Belediyesi Hizmet Binası'nın kolluk güçleri tarafından ablukaya alındığı belirtildi.

Baroların Talebi: Seçilmiş Belediye Başkanlarına Geri İade Edilsin

Baroların açıklamasında ayrıca, İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya atıfta bulunarak, Hakkari Belediye Başkanlığı'na Hakkari Valisi'nin kayyum olarak atanmasının demokrasinin ve hukuk devletinin temeli olan serbest seçim ilkesine müdahale olduğu vurgulandı. Kayyum atamalarının seçmen iradesine saygısızlık olduğu ve seçilmiş belediye başkanlarının görevlerine iade edilmesi gerektiği belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sagopa Kajmer'in Acı Kaybı: Akciğer Kanserine Yenik Düştü!

Sagopa Kajmer'in Acı Kaybı: Akciğer Kanserine Yenik Düştü!