20 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
ANASAYFA Gündem Bakırhan: Selahattinler ve Figenlerle Ortak Miting İçin Hazırlanıyoruz, Tarih Belli Oldu!

Bakırhan: Selahattinler ve Figenlerle Ortak Miting İçin Hazırlanıyoruz, Tarih Belli Oldu!

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, İstanbul'da düzenlenen bir halk buluşmasında, Kobanî Davası'nda HDP'li siyasetçilere verilen cezaları eleştirdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakırhan: Selahattinler ve Figenlerle Ortak Miting İçin Hazırlanıyoruz, Tarih Belli Oldu!

Esenyurt Mitinginde Tuncer Bakırhan'dan Kobanî'ye Destek

Esenyurt ilçesinde düzenlenen mitingde konuşan Tuncer Bakırhan, Kobanî'nin sadece IŞİD barbarlığına karşı dünya halklarını koruyan bir direniş olmadığını vurgulayarak, "Kobanî, kadınların, gençlerin ve farklı halkların ortak mücadelesinin simgesidir. Bu topraklarda gericiliğe karşı verilen mücadele, kadınların varlığını ve emeğini ön plana çıkaran büyük bir devrimdir. Bu yüzden Kobanî'yi yargılıyorlar. Neden mi? Çünkü Kobanî'de IŞİD mağlup oldu; çünkü Kobanî'de farklı etnik kökenlere sahip gençler, IŞİD terörüne karşı bir araya gelerek kendilerini savundular" şeklinde konuştu.

Esenyurt'ta Selahattin ve Figenlerle Birlikte Miting Düzenlenecek

Kobanî Davası kapsamında cezaevinde tutulan 13 Kürt siyasetçinin adlarını anarak selam gönderen Bakırhan, "Siz yalnız değilsiniz. Onurlu duruşunuz karşısında kadınlar, gençler, Türkiye'deki emekçiler ve halklar, size layık bir birleşik mücadele sergileyeceklerdir. Esenyurt Meydanı'nda Selahattinlerle, Figenlerle birlikte düzenleyeceğimiz miting günleri çok yakındır" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Afganistan'da yeniden sel felaketi: Doğal afet bölgeyi vurdu! En az 50 Ölü var!

Afganistan'da yeniden sel felaketi: Doğal afet bölgeyi vurdu! En az 50 Ölü var!