19 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
Diyarbakır
HAFİF YAĞMUR
30°
ANASAYFA Gündem Bakan Işıkhan: "Türkiye'nin Çocuk İşçiliği ile Mücadele Çalışmaları Diğer Ülkelere Rehber Oluyor"

Bakan Işıkhan: "Türkiye'nin Çocuk İşçiliği ile Mücadele Çalışmaları Diğer Ülkelere Rehber Oluyor"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Düzce'de mevsimlik tarım işçilerini ziyaret ederek çocuk işçiliği ile mücadelede yürütülen çalışmaları inceledi. Bakan Işıkhan, Türkiye'nin çocuk işçiliğinin sonlandırılması konusundaki başarılarının diğer ülkelere örnek olduğunu belirtti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Bakan Işıkhan: "Türkiye'nin Çocuk İşçiliği ile Mücadele Çalışmaları Diğer Ülkelere Rehber Oluyor"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çocuk işçiliğinin sonlandırılması ve mevsimlik tarım işçilerinin yaşam koşullarının iyileştirilmesi için yürütülen çalışmaları incelemek üzere Düzce'yi ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Cumayeri ilçesi Avlayan köyünde mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının eğitim gördüğü İlhami Reyhan Turan İlköğretim Okulu’nu ziyaret eden Bakan Işıkhan, çocuklara çeşitli hediyeler verdi ve okulda yapılan bando gösterisini izledi.

Işıkhan, mevsimlik tarım işçileriyle birlikte fındık bahçelerinde fındık toplama deneyimi de yaşadı. Bakan, sahada bulunarak işçilerin sorunlarını daha yakından gözlemleme fırsatı bulduğunu ve bu deneyimin kendisi için de önemli olduğunu belirtti.

Bakan Işıkhan, Türkiye’nin çocuk işçiliği ile mücadeledeki başarısının Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından rehber ülke olarak seçilmesine neden olduğunu vurgulayarak, "Türkiye Cumhuriyeti'nin çocuk işçiliğinin sonlandırılması alanında yaptığı çalışmalar diğer ülkelere de rehber niteliğinde. Temel amacımız, çocuk işçiliğinin sona erdirilmesi sürecinde çalışmalarımızı yoğunlaştırmak." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak Gençlerle Sezai Karakoç'u Andı

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak Gençlerle Sezai Karakoç'u Andı