20 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
ANASAYFA Gündem Ali Yalçın’dan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Önünde Eylem Yapan İşçilere Destek Ziyareti

Ali Yalçın’dan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Önünde Eylem Yapan İşçilere Destek Ziyareti

MEMUR-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından haksız şekilde işten çıkarıldıklarını belirten ve belediye binası önünde eylem yapan işçilere destek ziyaretinde bulundu. Yalçın, işçilerin sürgün, yıldırma ve mobbing gibi uygulamalara maruz kaldığını ifade ederek, hukuk mücadelesi vereceklerini açıkladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Ali Yalçın’dan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Önünde Eylem Yapan İşçilere Destek Ziyareti

MEMUR-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından haksız şekilde işten çıkarıldıklarını söyleyerek belediye binası önünde kurdukları çadırda oturma eylemi yapan işçilere destek ziyaretinde bulundu. Hizmet-İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Ercan Kahraman ve işçiler tarafından karşılanan Yalçın, işçilerle sohbet etti. Yalçın, "Emek ve ekmek mücadelesi veren işçilerin yanında olmaya devam edeceğiz. 70 gündür burada ekmek mücadelesi veriliyor. İşçiler yerel seçimlerin ardından 'DEM'zede' olarak işlerinden oldu ve aç sokağa terk edildi" dedi.

Ali Yalçın, işten çıkarılan çalışanlarla ilgili hukuk mücadelesini sürdüreceklerini belirterek, "204 Hak-İş üyesi olmak üzere toplam 389 kişi işten atıldı. Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar, Sur ve Ergani belediyeleri olmak üzere arkadaşlarımız zulümle karşı karşıya. Sürgün, yıldırma, mobbing gibi uygulamalar yaşanıyor. Az önce bir üyemiz Kulp'a, 150 kilometre ileriye sürülmüş. Bu üyemiz için de hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Diyarbakır'da Kayıp Hikmet Ekin, Taziye Evinde Ölü Bulundu

Diyarbakır'da Kayıp Hikmet Ekin, Taziye Evinde Ölü Bulundu