20 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
ANASAYFA Gündem 5 kişilik ailenin ölümüne sebep olan şüpheliye 5 kez müebbet talep edildi

5 kişilik ailenin ölümüne sebep olan şüpheliye 5 kez müebbet talep edildi

Ankara'da komşusunun çocuklarının gürültüsünden rahatsız olan Tahsin Ünsür, evdeki 2 çocuk ve 3 kişiyi pompalı tüfekle öldürdü. Savcı, sanık hakkında 5 kez müebbet hapis cezası talep etti.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
5 kişilik ailenin ölümüne sebep olan şüpheliye 5 kez müebbet talep edildi

Ankara'da Üst Kat Komşusunun Çocuklarına Karşı İşlenen Cinayet İddianamesi Hazırlandı

Ankara’da üst katta oturan komşusunun çocuklarının yaptığı gürültüye kızarak evdeki 2’si çocuk 5 kişiyi pompalı tüfekle vurarak öldüren şahıs hakkında iddianame hazırlandı.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı Soruşturması: Şüpheli için 5 Kez Müebbet Hapis Cezası Talep Edildi

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, Ankara Batı 4. Ağır Ceza Mahkemesi taradildi.

Olayın Geçmişi ve İddianame Detayları: Üst Katta Oturan Çocuklara Karşı İşlenen Cinayet

Hazırlanan iddianamede 13 yaşında olan maktul Mustafa Turgut ve 10 yaşındaki maktul Ceyda Turgut'un otizimli kardeşleri ile evde oyun oynadıkları sırada gürültü yapmalarından dolayı sanık Tahsin Ünsür’ün rahatsızlık duyduğu aktarıldı.

Bu konu ile ilgili olarak Ünsür’ün sıklıkla Turgut ailesini uyardığı, üst kat komşularından gelen seslere tahammül edemez hale gelmeye başladığı bilgisi yer aldı.

Ünsür’ün uyarılarının karşılıksız kaldığı anlatılan iddianamede, aynı binada yönetici olarak görev yapan E.Ö.’ye, “Ben bunları öldüreceğim, eşim bunların yüzünden öldü” dediği aktarıldı.

Olay günü üst kattan gelen sesler nedeniyle uyuyamadığını anlatan Ünser, “Dedemden kalma kırma av tüfeğini ve 14-15 adet domuz kurşununu yanıma aldım.

Komşunun zilini çaldım, kapıyı Hamdi Turgut açtı.

Kendisi beni içeri davet etti. Çocuklarının salonda top oynadığı için uyuyamadığımı söyledim.

Av tüfeğini çıkartarak Hamdi'ye tek el ateş ettim.

Hemen sonrasında tüfeğe bir fişek daha yerleştirerek Behiye Turgut'a ateş ettim, av tüfeğine tekrar fişek yerleştirerek Sunay Turgut'a ateş ettim.

Sonrasını hatırlamıyorum” beyanında bulundu.

Diğer tanık S. Y. savcılıkta verdiği ifadesinde, olay günü parkta arkadaşlarıyla oturduğu esnada silah ve bağrışma sesleri duyduğunu söyleyerek, “Sesin geldiği apartmanın arka tarafına baktığımda ikinci katta Sunay'ın 'İmdat kocamı vurdu öldürdü, beni de öldürecek.

Komşular polisi arayın' diye bağırdığını duydum.

Binanın içerisine girdiğimde Tahsin Ünsür elinde bulunan tüfeği önüne atarak, 'Hepsini öldürdüm, şimdi kimi arıyorsanız arayın' dedi ve evine gitti” ifadelerine yer verdi.

İddianamede, aynı aileden 2’si çocuk 5 kişiyi tüfekle öldüren sanık Tahsin Ünsür hakkında ‘kasten öldürme’, ‘çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme’ ve ‘kadına karşı kasten öldürme’ suçlarından 5 maktul için ayrı ayrı müebbet hapis cezası talep edildi.

Geçen yıl 22 Kasım’da Ankara’nın Sincan ilçesi Mustafa Kemal Mahallesi Papatya Sokak'ta yaşanan olayda aynı binada altlı üstlü oturan komşular arasında tartışma çıkmıştı.

Tartışmanın kavgaya dönüştüğü olayda 72 yaşındaki Tahsin Ünsür, aynı aileden Behiye Turgut (71), Hamdi Turgut (41), Sunay Turgut (40), Mustafa Turgut (13) ve Ceyda Turgut’u (11) tüfekle vurmuştu.

Bina sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, aile fertleri kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetmişti. Şüpheli Tahsin Ünser, tüfeğiyle birlikte Sincan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanmıştı. Çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanan Ünser, cezaevine gönderilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kamyonet şoförü kabinde mahsur kaldı, kurtarma ekipleri harekete geçti!

Kamyonet şoförü kabinde mahsur kaldı, kurtarma ekipleri harekete geçti!