20 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
ANASAYFA Gündem 18 ilde FETÖ operasyonu! Kıskaç-17 operasyonlarında 45 şüpheli yakalandı

18 ilde FETÖ operasyonu! Kıskaç-17 operasyonlarında 45 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Kıskaç-17' Operasyonları kapsamında 18 ilde FETÖ'ye yönelik yapılan operasyonlarda 45 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
18 ilde FETÖ operasyonu! Kıskaç-17 operasyonlarında 45 şüpheli yakalandı

İl Emniyet Müdürlüklerinden 18 ilde FETÖ operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinasyonunda Adana, Adıyaman, Ardahan, Erzurum, Eskişehir, Denizli, Gaziantep, Isparta, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Kütahya, Manisa, Mersin, Sakarya, Samsun, Trabzon ve Yalova olmak üzere toplam 18 ilde FETÖ'ye yönelik "Kıskaç-17" operasyonları düzenlendi.

45 şüpheli gözaltına alındı

Operasyonlar neticesinde 45 şüphelinin yakalandığı belirtilirken, bu kişilerin FETÖ'ün sözde "Emniyet Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması" içinde faaliyet gösterdikleri, "ByLock" adlı kripto haberleşme uygulamasını kullandıkları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve FETÖ soruşturmaları kapsamında kesinleşmiş hapis cezaları ile arama kayıtlarının bulunduğu ortaya çıktı.

5 bin 191 operasyon gerçekleştirildi

İçişleri Bakanı Yerlikaya, "FETÖ'cülere göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimiz, milletimizin huzuru, birliği ve beraberliği için kararlılıkla çalışmaya devam edecekler" dedi ve son 11 ayda 1 Haziran 2023 - 15 Mayıs 2024 tarihleri arasında FETÖ'ye yönelik toplam 5 bin 191 operasyon düzenlendiğini açıkladı. Bu operasyonlarda 8 bin 153 şüpheli yakalanırken, bin 518'i tutuklandı ve bin 751 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Amedspor yeni başkan adayı.. Nedim şimşek

Amedspor yeni başkan adayı.. Nedim şimşek