20 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
ANASAYFA Genel 2500 depremzede işsiz kaldı!

2500 depremzede işsiz kaldı!

Hatay'da deprem sonrası istihdam edilen 2 bin 500 işçi, TYP kapsamındaki sözleşmelerinin uzatılmamasıyla işsiz kaldı. Mağduriyetleri giderilmesi için çözüm aranıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
2500 depremzede işsiz kaldı!

İŞKUR, Depremin Ardından İşe Alınan Afetzedeler Mağdur Durumda

6 Şubat depremlerinin etkileri devam ederken, İŞKUR aracılığıyla kentin toparlanma sürecinde görev almak üzere Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında binlerce kişi işe alındı.

Uzatılan Sözleşmeler ve Mağduriyetler

Enkaz kaldırma, yardım ulaştırma, yemek dağıtımı ve temizlik işlerinde çalışan afetzedelerin 6 aylık sözleşmeleri ilk etapta 9 aya kadar uzatıldı ve 2 yıla kadar uzatılabileceği sözü verildi.

İşten Çıkarılan Afetzedelerin Talepleri

Ancak, 19 Mayıs'ta sözleşmeleri sona eren yaklaşık 2 bin 500 kişiye Hatay Valiliği'nden iş akdinin sonlandırıldığına dair mesajlar gönderildi ve Haziran sonunda mağdur sayısının 4 bine ulaşacağı belirtildi. İşsiz kalan afetzedelerin sesleri duyurmak için çeşitli eylemler düzenlediği belirtiliyor.

İŞKUR vasıtasıyla istihdam edilen afetzedelerden Mehmet Bilgin, deprem öncesinde bir berber dükkânı işlettiğini ve afet sonrasında işsiz kaldığını belirtti. Bilgin, sözleşmelerin uzatılmasını ve işlerine geri dönmeyi talep ederken, Süleyman Yunus da sözleşmelerinin bekledikleri gibi uzatılmadığını ve mağduriyet yaşadığını ifade etti.

Afetzedelere destek veren CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, AKP iktidarını eleştirerek TYP programının devam etmesi ve bu programlarda çalışanlara kadro verilmesi talebini dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Diyarbakır ve 34 ilde “Sibergöz-40” operasyonu gerçekleşti

Diyarbakır ve 34 ilde “Sibergöz-40” operasyonu gerçekleşti