20 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
ANASAYFA Ekonomi Yeni Dönemde Kira Artışları Nasıl Olacak?

Yeni Dönemde Kira Artışları Nasıl Olacak?

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği yüzde 25 kira artış sınırı konusunda Bakan Şimşek'ten açıklama geldi. Kira artış sınırı hakkında detaylar haberimizde!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yeni Dönemde Kira Artışları Nasıl Olacak?

Kirada Yüzde 25 Sınırı Uzatıldı: İşte Detaylar

Kira artış sınırının biteceği tarihi ev sahibi ve kiracıların gündeminde yer alırken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, merak konusu olan, kirada yüzde 25 sınırıyla ilgili bilgi verdi. Bakan Şimşek tarafından gelen o açıklamaların detaylarını haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Kira Artış Sınırı 1 Temmuz 2024'e Kadar Uzatıldı

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren, Türk Borçlar Kanunu’nda 8 Haziran 2022’de eklenen geçici madde ile konut kiralarına yüzde 25 kira artış zam sınırı getirilmişti. Bu sınırlama ile birlikte her ev sahibi mevcut kiracılarına mevcut kiraları üzerinde sadece yüzde 25 kira zammı yaparak fahiş kira artışının önüne geçmiş olundu.

Bakan Şimşek: "Yüzde 25 Sınırının Devam Etmesi İçin Bir Sebep Görmüyorum"

Yasanın yürürlüğe girdiği ilk günden itibaren “Yüzde 25 kira artışı ne zaman bitiyor?” Sorusu merak konusu olurken, söz konusu yasanın 1 Temmuz 2024’e kadar uzatılma kararı alındı. Şimdi milyonlarca vatandaş 1 Temmuz 2024 tarihine kısa süre kala, sınırlamanın kalkıp kalkmayacağını araştırmaya devam ederken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TRT Haber’de katıldığı programda ekonomi gündemi ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında, Kirada yüzde 25 sınırı ile ilgili bilgi verdi.

Bakan Şimşek, kirada yüzde 25 sınırın devam etmesi için bir sebep olmadığını dile getirerek, “Kirada yüzde 25 sınırının devam etmesi için bir sebep görmüyorum, çok büyük ihtimalle devam etmez. Kredi fiyatlamasına da müdahale edilmemesi gerekiyor.” Dedi.

Kirada Yüzde 25 Zam Sınırlaması Değişiyor

Kirada yüzde 25 zam sınırlamasının 1 Temmuz 2024 tarihine kadar devam edeceği bilgisi verildikten sonra, şu an kontrat süresi dolan konut kiracıları, TÜFE rakamlarına kayıtsız kalarak ev sahiplerine haziran ayında da yüzde 25 zam uygulayacak. Söz konusu düzenlemenin değişmesi ile birlikte, kira artışları 12 aylık enflasyon ortalaması hesabı baz alınarak yapılacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şanlıurfa'da bir çocuğa 3 erkek tarafından cinsel saldırı gerçekleştirildi.

Şanlıurfa'da bir çocuğa 3 erkek tarafından cinsel saldırı gerçekleştirildi.