20 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
ANASAYFA Ekonomi Kredi kartlarına sınırlama mı geliyor?

Kredi kartlarına sınırlama mı geliyor?

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, tüketimin kontrol altına alınması için kredi kartlarında sınırlama talep etti. Bu adımın harcamaları dengelemeye yardımcı olacağını belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kredi kartlarına sınırlama mı geliyor?

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, Kredi Kartı Kullanımına Sınırlama Getirilmesi Gerektiğini Belirtti

Geçen yıl kredilerde yaşanan %50'lik artışın aksine, kredi kartlarında bu artışın üç katına ulaştığını vurgulayan Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, tüketimin azaltılması için kredi kartlarına sınırlama getirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Baştuğ'un öngörüsüne göre, yıl sonunda enflasyonun baz etkisiyle %45 seviyesine düşmesi beklenirken, asıl mücadelenin bu noktadan sonra başlayacağını belirtti.

Banka genel müdürü, kredi kartı faizlerinin oldukça düşük seviyelerde kalmasının herkesi kredi kartı kullanımına yönelttiğini ve bu durumun dikkate alınması gerektiğini ifade etti.

Baştuğ, 2023 yılına kıyasla bu yıl büyüme hızındaki yavaşlamaya rağmen, kredi kartlarıyla ilgili büyümeyi engellemek için tedbirler alınması gerektiğini vurguladı. "Geçen yıldaki büyüme özellikle tüketim kaynaklıydı. Bu durumun kontrol altına alınması ve tüketimin azaltılması gerekiyor. Ülke olarak tüketimde daha dengeli bir yaklaşım benimsemeli ve büyümeyi alternatif kaynaklardan karşılamalıyız," şeklinde konuştu.

Baştuğ, parasal sıkılaşma politikaları çerçevesinde bankaların bireysel kredilerde %2 büyüme sınırına dikkat çekerek, bu sınırı aşmaları durumunda ciddi cezalarla karşılaşacaklarını ve bu nedenle bankaların bu sınırı aşmamaya özen gösterdiklerini hatırlattı.

Kredi taleplerinin artmasına rağmen yüksek faiz oranlarıyla bu talebin baskılanacağını belirten Baştuğ, tüzel taraf için de benzer kısıtlamaların geçerli olduğunu söyledi. "Ortalama enflasyonun %54-55 seviyelerinde olacağını düşünürsek, bu seviyenin altında bir kredi büyümesiyle yılı tamamlayacağımızı öngörüyorum. Ancak hala kredi kartlarıyla ilgili büyümeyi kontrol altına alacak tedbirler alınması gerektiğini düşünüyoruz ve bekliyoruz," şeklinde konuşmasını noktaladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
KPSS Lisans geç başvuru tarihi ne zaman?

KPSS Lisans geç başvuru tarihi ne zaman?