20 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
Diyarbakır
HAFİF YAĞMUR
30°
ANASAYFA Ekonomi Borsa İstanbul Günü Yükselişle Kapattı, Ekonomist Murat Sağman Uyardı: "Yüksek Faiz ve Ekonomik Yavaşlama Borsayı Zorluyor"

Borsa İstanbul Günü Yükselişle Kapattı, Ekonomist Murat Sağman Uyardı: "Yüksek Faiz ve Ekonomik Yavaşlama Borsayı Zorluyor"

Borsa İstanbul'da yaşanan yükselişe rağmen, ekonomist Murat Sağman, yüksek faiz oranları, ekonomik yavaşlama, yabancı yatırımcı ilgisinin düşüklüğü ve halka arzlara azalan ilginin borsa üzerinde baskı oluşturduğunu belirtti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Borsa İstanbul Günü Yükselişle Kapattı, Ekonomist Murat Sağman Uyardı: "Yüksek Faiz ve Ekonomik Yavaşlama Borsayı Zorluyor"

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,73 artışla 9685 puan seviyesinde kapattı. Ancak, ekonomist Murat Sağman, borsanın son dönemde yaşadığı zorlukları değerlendirdiği sosyal medya paylaşımında, yüksek faiz oranları, ekonomik yavaşlama, yabancı yatırımcı ilgisindeki düşüklük ve halka arzlara azalan ilginin borsa performansı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti.

Sağman'a göre, yüksek faiz oranları, yatırımcıları hisse senetleri yerine sabit getirili varlıklara yönlendiriyor ve bu da borsada zorlanmaya yol açıyor. Ayrıca, ekonomik yavaşlama, şirketlerin performansı üzerinde baskı yaratırken, borsadaki yatırımcı ilgisini de olumsuz etkiliyor. Sağman, yabancı yatırımcıların borsaya olan ilgisinin yetersiz olduğunu belirterek, yabancı sermayenin istenilen seviyede olmadığını ifade etti.

Son olarak, halka arzlara yönelik ilginin azalması da borsa üzerindeki baskıyı artıran bir diğer etken olarak öne çıkıyor. Halka arzların azalması, borsa performansını olumsuz etkileyen unsurlar arasında gösteriliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MİT Başkanı Kalın, Ankara'da Hamas Siyasi Büro Liderleriyle Görüştü

MİT Başkanı Kalın, Ankara'da Hamas Siyasi Büro Liderleriyle Görüştü