20 Eylül 2024
Son Dakika Diyarbakır Haberleri
ANASAYFA Ekonomi Altın Gramı 2 bin 428 lira oldu!

Altın Gramı 2 bin 428 lira oldu!

Altın gramı bugün yükselişle başlayarak 2.428 TL seviyesinde işlem görüyor. Yatırımcılar, altın fiyatlarındaki bu değişimi dikkatle takip ediyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Altın Gramı 2 bin 428 lira oldu!

Altın Fiyatlarında Yaşanan Değişimlere Yönelik Uzman Yorumları

Altın, dolar kurundaki yükselişe rağmen ons fiyatındaki düşüşe paralel olarak gram fiyatında gerileyerek günü yüzde 0,9 düşüşle 2 bin 426 liradan kapattı.

Altın Fiyatlarındaki Güncel Durum

Yeni güne artışla başlayan altının gram fiyatı, saat 10.15 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 2 bin 428 lira seviyesinde bulunurken, çeyrek altın 3 bin 390 lira, Cumhuriyet altını ise 15 bin 890 liradan alıcı buluyor.

Analistlerin Değerlendirmeleri ve Beklentileri

Uzmanlar, ABD Merkez Bankası'nın faiz indirim zamanlamasına ilişkin belirsizliklerin devam etmesi ve ABD'nin 10 yıllık tahvil faizlerindeki yükselişin altın talebini azalttığını vurgularken, bugün açıklanacak ekonomik verilerin yatırımcıların odağında olduğunu belirtiyorlar.

Analistler, Fed'in yayınladığı Bej Kitap raporunun genel görünümün biraz daha olumsuz olduğunu ve koşulların sektörlere ve bölgelere göre farklılık gösterdiğini raporlarken, ABD'de açıklanacak Gayrisafi Yurt İçi Hasıla verilerinin Fed'in gelecekteki politikalarına yönelik ipuçları verebileceğini dile getiriyorlar.

Altının ons fiyatında teknik olarak 2 bin 320 ve 2 bin 300 dolar seviyelerinin destek, 2 bin 350 ve 2 bin 370 dolar seviyelerinin ise direnç konumunda olduğu belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray'da Erden Timur gidecek mi? Dursun Özbek'ten açıklama

Galatasaray'da Erden Timur gidecek mi? Dursun Özbek'ten açıklama